Xtip Stream Emisija – Branko Bošković!

Autor:

Sport

24.03.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Xtip Stream „Emisija“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom.

 

Bavimo se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, karijera, ciljeva i radnih navika.

 

U 19. epizodi emisije „Xtip Stream“ gost je Branko Bošković, nekadašnje levo krilo Crvene zvezde koji je u bogatoj karijeri igrao i u Francuskoj, Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama. Bošković je rođen u Bačkoj Topoli, a fudbalsku karijeru je počeo u Mogrenu iz Budve, da bi sa nepunih 19 godina došao u Crvenu zvezdu i zadržao se četiri sezone, iako je pre dolaska u crveno-bele imao ponude i Partizana, a posebno Obilića.

Put ga je odveo u Francusku i to u PSŽ gde je odigrao praktično jednu kompletnu sezonu, da bi zbog raznih okolnosti i činjenice da nije sa prostora Evropske unije morao da bude prebačen u drugi tim, a zatim pozajmljen u Trou gde je doživeo najteže trenutke u karijeri.

U Rapidu iz Beča je proveo tri sezone, a zatim je otišao „preko bare“ gde je dve sezone nastupao za DC junajted iz Vašingtona. Ipak povrede su učinile svoje, pa je kraj karijere dočekao oproštajnom sezonom u bečkom Rapidu.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio dve titule šampiona Jugoslavije, kao i dva nacionalna Kupa. Sa PSŽ-om je osvojio Kup Francuske, a sa Rapidom je bio šampion Austrije u sezoni 2007/08.

Igrao je za reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i na kraju Crne Gore, a kako kaže jedno od najvećih razočarenja je doživeo kada nije bio pozvan na Svetsko prvenstvo, uprkos obećanju tadašnjeg selektora.

O karijeri, usponima i padovima koji čekaju svakog sportistu čućete sve od Branka Boškovića kome je zaista malo falilo da iza sebe ostavi mnogo veći trag u fudbalu, ali dosta stvari se u njegovoj karijeri odigralo veoma brzo pa nije imao vremena da izvaga dobre i loše strane. Kakav je tretman stranaca u klubovima, koliko treba stvari da se poklopi i kolika je uloga sreće u karijeri ispričao nam je Bošković, a za kraj dao i savet zlata vredan za sve mlađe sportiste.

 

 

Pratite MerkurXtip YouTube kanal jer vas očekuje još puno sjajnih gostiju u Xtip Emisiji sa Sandrom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading