KONKRETNIJOM IGROM U DRUGOM POLUVREMENU DO POBEDE: Posle izjednačenog prvog dela, amaterska reprezentacija FS Beograda savladala selekciju MNZ Ljubljane!

Autor:

Sport

23.03.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmicu je na terenima sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji ispratilo oko 200 gledalaca.

KONKRETNIJOM IGROM U DRUGOM POLUVREMENU DO POBEDE: Posle izjednačenog prvog dela, amaterska reprezentacija FS Beograda savladala selekciju MNZ Ljubljane!

Foto: S. Sandić

U sklopu priprema za finalni turnir UEFA Regionalnog kupa koji se održava u Španiji od 9. do 17. juna, amaterska reprezentacija FS Beograda odigrala je prijateljski susret sa istom selekcijom MNZ Ljubljane.

Republika

Već u prvim minuta susreta mogli su gosti do rane prednosti, ali je golman Bojović odličnom intervencijom sačuvao svoj gol.

U prvoj polovini prvih 45 minuta igrači MNZ Ljubljane su dosta bolje igrali što je rezultiralo konkretnim prilikama za postizanje gola, ali iste nisu uspeli da realizuju. 

Kako je vreme odmicalo, igrači FS Beograda uspeli su da otklone nalete protivnika i krenuli su sa nešto ofanzivnijom igrom na polovini rivala.

Kolarević je uputio odličan udarac iz daljine, ali je golman ekipe iz Ljubljane bio na lopti.

Posle prvih 45 minuta nije bilo golova, timovi su prijateljski podelili poluvreme, prva polovina je protekla inicijativom gostiju, dok je do odlaska na pauzu prilike imala više domaća ekipa. 

Prva ozbiljnija šansa u nastavku igre viđena je pred golom tima iz Beograda, ali je rezervni golman domaćina, Filip Novaković odličnom odbranom sprečio loptu da završi u mreži.

Igrao se 59. minut kada je domaćin mogao do vođstva. Odličan udarac Alena Bajramija završio je tik iznad prečke. Ubrzo su domaći igrači preko udarca iz ugla zapretili, ali je Krstovićev udarac prošao pored stative.

Inicijativa domaćina isplatila se u 75. minutu kada je posle odlične kombinacije lopta stigla do Marka Gavrilovića koji je lagano sproveo u mrežu za vođstvo selekcije Beograda od 1:0. 

Do kraja susreta viđen je još jedan gol, opet u mreži MNZ Ljubljane. Baković je nakon odlične intervencije uposlio Uroša Pavlovića koji je skoro sa svoje polovine probio sve do gola protivnika i rutinski je poslao loptu u mrežu, 2:0.

FSB Beograd - MNZ Ljubljana 2:0 (0:0)

Strelci: Marko Gavrilović, Uroš Pavlović

Republika

Foto: S. Sandić

Selektor Goran Janković

Goran Janković, selektor amaterske selekcije FS Beograda je posle meča u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Beograda poručio:

- Dobra provera za nas. Okupili smo se nakon dužeg vremena jer smo želeli da se opet vidimo sa momcima koji su izborili plasman na finalni turnir kroz kvalifikacione turnire, ali i da na delu vidimo neke nove igrače. Zadovoljan sam jer su svi pružili svoj maksimum, i na sledećim okupljanjima iskristalisaćemo spisak od 18 igrača i dva golmana koji će putovati u Španiju. U drugom poluvremenu smo danas bili dominantniji, postigli dva gola, pokazali više energije. Ja sam zadovoljan i siguran sam da će u narednom periodu ekipa delovati još bolje.

U predstojećem periodu naša reprezentacija će na novim okupljanjima nastojati da se što bolje spremi za završni turnir. Selekcija Beograda je priliku da se bori za trofej osvojila zahvaljujući pobedama na regionalnim turnirima u Hrvatskoj i na Zlatiboru.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading