APSURD: Na pragu su ispadanja iz lige, ali i na korak od trofeja kojim će ispisati istoriju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.03.2023

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo korak deli ih od sna...

APSURD: Na pragu su ispadanja iz lige, ali i na korak od trofeja kojim će ispisati istoriju!

Foto: FK Korićani

Poznat je i prvi finalista ovosezonskog Kupa grada Kragujevca.

 

Odigrana je i prva utakmica polufinala Kupa grada Kragujevca u kojoj su se sastale ekipe Korićanina iz istoimenog mesta i tim kragujevačke Šumadije 1903.

Interesantno je napomenuti da se obe ekipe u aktuelnoj sezoni takmiče u okviru Zone Šumadijsko-raške, a ekipa Korićanina nakon oduzimanja 12 bodova trenutno zauzima poslednju poziciju na tabeli i u predstojećim mesecima predstoji im grčevita borba za opsatanak u četvrtom rangu srpskog klupskog fudbala.

Sa druge strane, jedan od najstarijih srpskih klubova zauzima poziciju u sredini tabele, ali i dalje pitanje opstanka nije rešeno s obzirom da u ovom momentu imaju svega šest bodova više u odnosu na ekipu Gruže koja se nalazi u zoni ispadanja.

Dve ekipe su u polufinalnom duelu pružile zapaženu fudbalsku predstavu, a pitanje pobednika rešeno je Evrogolom Nemanje Dimitrijevića u 79. minutu susreta.

 

 

Treba poebno napomenuti da se ekipa Korićanina plasmanom u finale kup takmičenja na nivou grada Kragujevca našla samo na korak od istorijskog ostvarenja. Naime, ukoliko uspeju da slave i u velikom finalu, fudbaleri Korićanina postaće jedini klub grada Kragujevca koji u svojim vitrinama ima sve trofeje kragujevačkog fudbala.

- Kup grada Kragujevca, polufinale:

Korićani (Korićani) - Šumadija 1903 (Kragujevac) 2:1

Strelci za pobedničku ekipu: M. Lepović i N. Dimitrijević

U drugom polufinalnom susretu sastaju se ekipe Budućnosti iz Resnika i Šumadije iz Drače.

Kada je reč o prvenstvenim borbama, Korićani nakon remija u prolećnoj premijeri  u Vrnjačkoj Banji protiv Goča (2:2), dočekuju Trepču iz Kosovske Mitrovice, dok Šumadija 1903 nakon trijumfa nas Srbijom u Ilićevu (2:0) u Kragujevcu dočekuje OFK Ras iz Novog Pazara. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading