JESENJI PRVAK SIGURAN NA STARTU PROLEĆA: Savković het-trikom odbio nalete protivnika!

Autor:

Sport

22.03.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa fudbalska predstava u Pepeljevcu i sigurna igra domaćina za nova tri boda.

JESENJI PRVAK SIGURAN NA STARTU PROLEĆA: Savković het-trikom odbio nalete protivnika!

Foto: FK Pepeljevac Lajkovac

Na startu prolećnog dela prvenstva Međuopštinske lige Kolubara (grupa Istok) viđeno je nekoliko zanimljivih duela. Posebno ispraćeni bili su mečevi vodećeg dvojca na tabeli, imajući u vidu da se sledeće nedelje igra derbi prve i druge ekipe na tabeli.

Republika

Sovljak je u prvom kolu nastavka prvenstva gostovao ekipi Tvrdojevca, po nekim najavama, trebao je to da bude lak zadatak za drugoplasirani tim protiv fenjeraša, ali se ispostavilo da nije tako. Jesenji prvak je na svom terenu dočekao trećeplasirani sastav Paljuvi u derbi susretu na prolećnoj premijeri.

Igrači jesenjeg prvaka su silovito ušli u meč i već na startu su došlo do ranog vođstva.

Posle prodora Dragiše Savkovića i odbijene lopte od odbrane gostiju, na odbitak natrčava Miloš Adamović koji postiže po mnogim gledaocima jedan od najlepših pogodaka koji je teren u Pepeljevcu video. 

Jedan od učesnika kod prvog gola domaćina se u 15. minutu upisao u strelce. Vučićević je odličan pas uputio ka Savkoviću, koji vara odbranu gostiju i postiže gol za 2:0.

Dva gola posle 15 minuta u mreži gostiju bila su signal da igrači krenu dosta ofanzivije ka golu Pepeljevca.

Nizale su se prilike na polovini domaćina, ali su sve uspešno zaustavljene od strane odbrane i golmana Mladena Lazarića.

Na odmor se otišlo rezultatom 2:0 u korist domaćeg tima.

Nedugo posle nastavka drugog poluvremena ekipa Paljuvi prepolovila je prednost protivnika. Strelac prvog gola za goste bio je Đorđe Milovanović u 50. minutu.

Trener Jovanović je posle prvog gola u mreži svog tima odlučio da unese svežinu u igru i uvodi tri igrača sa klupe. 

Domaći su krenuli sa igrom koja je viđena u prvih 20 minuta što je rezultiralo novim golovima.

Nakon odbijene lopte Savković upućuje udarac koji završava iza leđa Mihajlovića, 3:1.

Tačku na meč i konačnih 4:1 svojim het-trikom stavlja Dragiša Savković, inače reč je o doskorašanjem najboljem igraču zone. Savković je posle prolaska nekoliko protivničkih igrača izašao sam pred golmana, zatim je i njega prošao i lagano je smestio loptu u mrežu.

Pepeljvac - Paljuvi 4:1 (2:0)

Pepeljvac: Lazić, Urošević, Adamović, Grujičić, Savković, Kovačević (od 62' Mijailović), Prodanović, Vučićević (od 62' Živanović), Rakić (od 56' Radojčić), Savković (od 82' Miličević), Radovanović

Paljuvi: Mihajlović, Rakić, Ž. Popović, Pantelić, Veselinović, D. Popović, Milovanović, Miličević, Vićentić, Đurđević, Marković (od 46' Rašić)

Ovom i usled kiksa Sovljaka ekipa Pepeljevca je sada na pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim. Sastav Paljuvi je ostao na trećoj poziciji, ali je sada zaostatak za liderom devet bodova.

U sledećem kolu očekuje nas derbi susret između Sovljaka i Pepeljevca, dok u ekipa Paljuvi dočekuje sastav Tulari.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading