LOKALNI DRAGAČEVSKI DERBI PRIPAO GOSTIMA: Borba za opstanak u ligi će se voditi do poslednjeg kola!

Autor:

Sport

21.03.2023

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako bitna tri boda za ekipu Dragačeva!

LOKALNI DRAGAČEVSKI DERBI PRIPAO GOSTIMA: Borba za opstanak u ligi će se voditi do poslednjeg kola!

Foto: FK Dragačevo Guča

U okviru prolećne premijere Moravičke okružne lige (grupa Jug) ekipa Gorušice u Viči dočekala je sastav Dragačeva. Prvi susreta ova dva tima igran u Guči završen je pobedom gostujućeg tabora minimalnim rezultatom.

Republika

Utakmica je počela inicijativom gostujućeg tima što je ubrzo rezultiralo golom u mreži domaćina.

Igra se 10. minut kad je Rade Pavlović probio po boku i loptu je poslao do veziste Alekse Miloševića koji je smešta u mrežu Jankovića, 1:0 za Dragačevo.

Nakon ranog gola, obično se utakmica dodatno otvori, ali to nije bio slučaj u Viči. Do poluvremena beležimo par poluprilika na obe strane, bez ozbiljnijih udaraca ka golmanima.

Mogli su domaći pet minuta pred odlazak na pauzu do izjednačenja, ali je udarac kapitena Gorušice prošao tik pored stative.

Tokom prvih 45 minuta pokazana su dva žuta kartona, oba u koloni gostujućeg tima. 

Republika

Foto: FK Dragačevo Guča

Lokalni derbi pripao gostujućem sastavu

Od starta drugog poluvremena ekipa Gorušice je postavila linije tima dosta visoko, vršila je pritisak na protivnika, ali nije bilo konkretne završnice.

Pokušaji Milekića, Maričića, Pavlovića i Dmitrića nisu predstavljali ozbiljniju pretnju za odbranu Dragačevaca.

Mogli su gosti iz kontra napada da reše utakmicu i pre isteka 90. minuta, ali su mladi igrači Šušić, Pavlović i Andrija Milošević u završnicama bili "odsutni".

Na kraju utakmica je završena rezultatom koji je posavljen u desetom minutu. Jako bitna tri boda upisali su gosti koji su tako povećali svoje šanse za opstankom u okružnom rangu takmičenja, koji po mnogim paramaterima i zaslužuju. 

Kapiten Dragačeva, Miloš Pajović je posle meča za naš portal izjavio:

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica uzimajući u obzir da su skoro svi igrači Gorušice nastupali u našem klubu, pa smo samim tim dobro upoznati sa njihovim ljudskim i igračim kvalitetima. Na vreme smo otvorili meč odličnom akcijom i do kraja smo uspeli u svojoj nameri, a to je da se sa tri boda vratimo kući. Borba za opstanak će se voditi do poslednjeg kola i mi smo spremi na to. Napomenuo bih da je u našem timu bilo šest igrača ispod 18 godina, a prosek je iznosio 22.5, što je sigurno najmlađi sastav u ligi. Težimo ka tome da što više mladih igrača iz Guče i okoline dobije veću minutažu kako bi pokazali da zaslužuju plavo-beli dres. Čestitao bih ekipi Gorušice na fer i korektnoj igri, odlično pruženom otporu i želim im sve najbolje u nastavku sezone. 

Gorušica (Viča) - Dragačevo (Guča) 0:1 (0:1)

Gorušica: Janković, Mijatović, Luković (od 86' Đerić), Maričić, Milekić, Dmitrić, Jakovljević (od 63' F. Pavlović), Olujić, Ilić, Stranjančević (od 46' Karadžić), N. Pavlović

Dragačevo: Tešić, Petrović (od 64' De. Milošević), Pajović, Ilić, Žučković, A. Milošević, Ravić, Šušić, Di. Milošević, Pavlović, Slavković

Ovom pobedom ekipa Dragačeva je sa 18 bodova prišla na samo tri boda zaostatka za šestoplasiranim sastavom Gorušice. 

U sledećem kolu u Guču stiže ekipe Prilike, dok tim Gorušice gostuje sastavku Čačka 94.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading