POSLE PREOKRETA DO SVA TRI BODA: Kaluđerica u poslednjim trenucima meča do bitne pobede nad odličnom ekipom Vinče!

Autor:

Sport

20.03.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je razlika u odnosu na prve pratioce devet bodova.

POSLE PREOKRETA DO SVA TRI BODA: Kaluđerica u poslednjim trenucima meča do bitne pobede nad odličnom ekipom Vinče!

Foto: FK Kaluđerica 1969

U okviru 15. kola Prve beogradske lige (grupa C) odigran je derbi susret između Kaluđerice i Vinče. U prvom duelu jesenji prvak je slavio rezulatom 7:3.

Republika

Derbi susret je počeo ranim golom što u velikom broju slučajeva znači da će se ekipe dodatni otvoriti i da navijače očekuje odličan meč, što se potvrdilo i ovom prilikom.

Već u 5. minutu Aleksa Krcunović je posle smušene reakcije obrane domaćina uspeo da pošalje loptu u mrežu golmana Cvitkovca.

Domaći tim je tokom prvog poluvremena igrao dosta neubedljivo, dok su gostujući igrači pokazali da ih očekuje svetla budućnost pod vođstvom trenera Grahovca ukoliko nastave sa ovakvim partijama.

Imali su igrači Kaluđerice šanse da dođu do izjednačenja, ali im to nije pošlo za nogom tokom prvih 45 minuta.

Sudija Batinica je tokom prvog dela pokazao tri žuta kartona, jedan na strani domaćina i dva u igračima iz gostujućeg tabora.

Drugi deo počinje inicijativom domaće ekipe, ali je kvalitetan udarac ka golu Opačića izostao sve do situacije koja se odigrala u 57. minutu.

Tada je oboren Radibratović u kaznenom prostoru protivnika, sudija nije imao dileme i pokazao je na belu tačku. Precizan sa kreča bio je iskusni Mladen Lazarević za izjednačenje na meču.

Na krilima prvog gola i odlične podrške sa tribina igrači domaćih su ubrzo došli do potpunog preokreta i po prvi put vode na meču. Aleksandar Stojković, najbolji strelac lige doneo je prednost Kaluđerici u 60. minutu.

Kada su svi mislili da je otpor protivnika slomljen i da će bodovi ostati u Kaluđerici dešava se novi obrt.

Gosti preko Lazara Dimkovića u 75. minutu stižu do izjednačenja.

Tokom poslednjih 15 minuta susreta domaćin je svim silama krenuo ka golu protivnika, što je omogućilo gostima prilike iz kontra napada, ali je golman Cvitkovac u nekoliko situacija perfektno odbranio svoju mrežu.

Sudija je pokazao da će se igrati još četiri minuta u nadoknadi, polako su navijači bili spremni na scenario podele bodova, ali je onda viđena nova promena rezultata.

Odličan udarac Lazarevića sa nekih 25 metara golman gostiju je uspeo da odbije, ali je na istu natrčao Stojković koji je ubacuje u kazneni prostor gde se najbolje snalazi Stefan Jovanović za konačnih 3:2 i veliki delirijum na tribinama.

Kaluđerica - Vinča 3:2 (0:1)

Kaluđerica: Cvitkovac, Kovačević, Kostić, Jovanović, Lazarević, Stefanović, Anakijev, Brajković, Stojković, Ratković, Radibratović

Vinča: Opačić, Lukić, Rakić, Stojiljković, Stojčić, Đorđević, Jolić, Čugalj, Dimković, Živanović, Krcunović

Odlična fudbalska predstava viđena je u Kaluđerici pred oko 120 ljubitelja fudbala. Sudijska trojka na čelu sa Batincom je odlično vodila ovaj meč, navijači su imali šta da vide i može se reći da zadovoljni idu svojim kućama.

Ovim rezultatom i usled kiksa Vrčina jesenji prvak sada ima devet bodova u odnosu na prve pratioce. Drugo mesto sa ekipom Vrčina deli i sastav Vinče sa po 28 boda. 

U sledećem kolu Kaluđerica gostuje u Parcani ekipi Visa, dok u Vinču stiže sastav Zaklopače.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading