PUKLA PETARDA: Na krilima najboljeg strelca lige, Kulpin deklasirao Vojvodinu - borba za vrh se nastavlja! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.03.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija uspeha je nastavljena.

PUKLA PETARDA: Na krilima najboljeg strelca lige, Kulpin deklasirao Vojvodinu - borba za vrh se nastavlja! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Kulpin

Jedno od zanimljivijih fudbalskih takmičenja tokom prolećnog dela sezone, svakako je Opštinska liga Bačka Palanka u kojoj se četiri kluba ravnopravno bore za prve dve pozicije koje vode u viši rang takmičenja (1. mesto), odnosno baraž za popunu Područne fudbalske lige Sombor (2. mesto).

 

Derbi 15. runde bačkopalanačkog opštinskog ranga takmičenja odigran je u Kulpinu gde je istoimena ekipa dočekala Vojvodinu iz Tovariševa.

Obe ekipe pred ovaj susret nalazile su se u seriji trijumfa koji traje od oktobra meseca prethodne godine i sa punim pravom se očekivalo da će susret obilovati velikim uzbuđenjem i da se pobednik neće znati do poslednjeg sudijskog zvižduka. 

Međutim, pred oko 150 gledalaca meč je imao neočekivani tok.

Od samog starta Kulpin je zagospodario terenom. Ređale su se šanse pred golom Vojvodine, ali do promene rezultata nije dolazilo. Glavni krivac što niti jedna lopta nije završila u mreži kluba iz Tovariševa, jeste omaleni golman ove ekipe koji je činio čuda na gol liniji.

Ipak, u 42. minutu domaćin stiže do prednosti pogotkom Petra Mrđana i na odmor zasluženo odlasi sa vođstvom od 1:0.

Gol u finišu prvog poluvremena "dao je krila" domaćinu pa je u nastavku meča najbolji strelac lige, Petar Mrđan još dva puta zatresao mrežu Vojvodine. Četvrti pogodak delo je stamenog defanzivca Sime Zaova koji postiže gol i na drugoj uzastopnoj utakmici, a peti pogodak delo je Petra Lukića.

 

- Opštinska liga Bačka Palanka, 14. kolo:

Kulpin (Kulpin) - Vojvodina (Tovariševo) 5:0 (1:0)

Stadion: FK Kulpin

Gledalaca: 150

Strelci: P. Mrđan (3), S. Zaov, P. Lukić

Ovim trijumfom ekipa Kulpina se probila do druge pozicije Opštinske lige Bačka Palanka i trenutno imaju sao bod manje od lidera Slavije iz Pivnice. Sa druge strane ekipa iz Tovariševa je trenutno četvrtoplasirana, ali se mora naglasiti da Vojodina ima i jdan meč manje odigran.

Narednog vikenda ekipa Kulpina j slobodna, dok će Vojvodina u Tovariševu dočekati Bačku iz Despotova.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading