SJAJAN START POLUSEZONE: Stevan Hajdukov vodio Proleter do trijumfa u Deliblatu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.03.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je takmičenje i u popularnoj južnobanatskoj Sekundi.

SJAJAN START POLUSEZONE: Stevan Hajdukov vodio Proleter do trijumfa u Deliblatu!

Foto: FK Proleter Mramorak

Nakon puna četiri meseca koliko je trajala zimska pauza, započeta je borba za prolećne bodoce u okviru Druge južnobanatske lige Zapad.

 

Jedan od zanimljivijih premijrnih duela odigran je u Deliblatu gde je domaći Omladinac dočekao Proleter iz Mramorka.

Prema očekivanju ekipa iz Mramorka koja se bori za sam vrh navedenog ranga takmičenja, stigla je do trijumfa kojim nastavlja borbu za plasman u viši rang takmičenja, Područnu fudbalsku ligu Pančevo.

I pored činjenice da su gosti bili lišeni pomoći dugogodisnjeg kapitena Vase Jekića, kojeg je uspešno zamenio Milan Dumić, fudbaleri Proletera su slavili rezultatom 3:1.

Do prvog pogotka gosti dolaze nakon dubinske lopte Nistora ka Bundri koji prodire po krilu, sjajno centrira, a Ranković ostavlja loptu Hajdukovu kojem nije bilo teško da je prosledi u mrežu.

Drugi pogodak postignut je na sličan način, s tim što je Hajdukov sjajno reagovao na odbijenu loptu od strane domaćeg golmana i postigao pogodak za dupliranje prednosti Proletera.

Foto: FK Proleter Mramorak

Zapisnik meča u Deliblatu

 

Tokom pauze trener gostiju Nenad Nikolić izvršio je nekoliko promena. U igru je ušao i Andrej Branković koji je bio začetnik akcij iz koje je gostujuća ekipa stigla do trećeg pogotka. Sjajno je uposlio dvostrukog strelca Hajdukova koji "vara" domaćeg defanzivca i blagovremeno centrira ka Željku Ambrušu koji trzajem glavom sa "penaltika" loptu šalje iza leđa golmana Dragana Tomića.

U finišu susreta fudbaleri Omladinca uspevaju da stignu do počasog pogotka. Iskoristili su konfuziju u odbrani domaćina i mreža golmana Marinka Krgovića se zatresla.

- Druga južnobanatska liga Zapad, 15. kolo:

Omladinac (Deliblato) - Proleter (Mramorak) 1:3 (0:2)

Stadion: Omladinac u Deliblatu

Strelci za FK Proleter Mramorak: S. Hajdukov (2), Ž. Ambruš

Omladinac: Tomić, Ivkov, Obućina, Tajdić, Radenković, Stegnjajić, Sekač, Stojković, Vemić, Pomar, Augustin. Na klupi su bili: Anđelković, Gaćeša, Radić, Dukić, Mitrović, Popov, Sarmeš.

Proleter: Krgović, Prelić, Dakić, Malović, Dumić, Nistor, Bundra, Ambruš, Ranković, Hajdukov, Ilić. Na klupi su bili: Stojanović, Dragić, Simulj, Mijuca, Bjelić, Branković.

U narednom kolu ekipa Proletera na svom terenu dočekuje pančevački Mundial, dok će Omladinac gostovati u Bavaništu ekipi BSK-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading