PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: SFU Rudar 1934 Majdanpek!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.03.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do jesenjih lovorika stigli su sa samo jdnim neuspehom, ali je zanimljiv podatak da u kompletnom takmičenju, jedini imaju pozitivan gol koeficijent.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: SFU Rudar 1934 Majdanpek!

Foto: RTV Bor

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Opštinske lige Negotin, jeste Fudbalski klub SFU Rudar 1934 iz Majdanpeka.

 
- Istorijat kluba:

Ekipa Rudara iz Majdanpeka osnovana je davne 1934. godine, a svoj najveći uspeh doživeli su sedamdesetih godina XX veka kada su bili i članovi drugog stepena takmičenja nekadašnje SFR Jugoslavije.

Tokom turbulentnih vremena, klub je nestao sa fudbalske mape Srbije, ali je pre nešto više ponovo započeo sa radom i u aktuelnoj sezoni se uklučio u takmičenja u okviru negotinske opštinske lige.

Već prva godina rada pokazala je svu ozbiljnost novonastalog projekta i klub se nakon svega nekoliko meseci takmičenja nalazi u poziciji da se plasira u viši rang, Borsku okružnu ligu.

Foto: Facebook.com/printscreen

Ekipa koje je 70-tih godina XX veka učestvovala u Drugoj ligi SFR Jugoslavije

 

- Sezona 2022/23:

Prvi deo šampionata ekipa Rudara 1934 je okončala sa četiri pobede i jednim porazom, a mnogo značajnije ostvarenje postignuto je u domenu postignutih i primljenih pogodaka. Ekipa iz Majdanpeka je jedina u ovom takmičenju koja nakon jesenjeg dela šampionata ima pozitivan gol koeficijent. Popularni "rudari" su postigli 26 pogodaka, dok se njihova mreža tresla svega tri puta.

Najubedljiviju pobedu fudbaleri SFU Rudara 1934 zabeležili su 2. oktobra prethodne godine kada su na svom terenu savladali ekipu OFK Sikole rezultatom 9:0.

Foto: Srbijasport.net

Klupski amblem

 

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: SFU Rudar 1934 (Majdanpek) - OFK Sikole (Sikole) 9:0

2. kolo: SFU Rudar 1934 (Majdanpek) - BSK 1934 (Bukovče) 7:0

3. kolo: Mladost (Karbulovo) - SFU Rudar 1934 (Majdanpek) 0:5

4. kolo: SFU Rudar 1934 (Majdanpek) - Vrelo (Šarkamen) 5:0

5. kolo: OFK Tamnić (Tamnić) - SFU Rudar 1934 (Majdanpek) 3:0

 

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

Fudbaleri iz Majdanpeka apsolutni su favoriti kada je u pitanju borba za plasman u viši rang takmičenja. I pored činjenice da imaju svega tru boda više od drugoplasirane Mladosti iz Karbulova, teško je očekivati da će neko uspeti da iz zaustavi ka ostvarenju zacrtanog cilja, posebno što će predstojeći dueč dve prvoplasirane ekipe biti odigran u Majdanpeku gde su "rudari" tokom prethodne jeseni na tri odigrane utakmice, postigli čak 21 pogodak, a njihova mreža je ostala mirna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading