EKIPA JEDINSTVA NAJVEĆI PROFITER PROLEĆNE PREMIJERE: Pobeda nad liderom odlična uvertira za predstojeće borbe za vrh tabele!

Autor:

Sport

15.03.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prolećna premijera nije bila u znaku vodećih timova na tabeli.

EKIPA JEDINSTVA NAJVEĆI PROFITER PROLEĆNE PREMIJERE: Pobeda nad liderom odlična uvertira za predstojeće borbe za vrh tabele!

Foto: Privatna arhiva

U prvom kolu nastavka šampionata Međuopštinske lige Sever, lider iz Crkvenca gostovao je ekipi Jedinstva iz Duboke. U prvom susretu ova dva tima, Vinogradar je na domaćem terenu slavio rezultatom 3:1. 

Republika

Derbi utakmica prvog kola prolećnog dela počela je ranim golom koji je viđen u mreži jesenjeg prvaka. Na odličan centaršut Borka Ribaća natrčao je Milan Lekić i već u 4. minutu Jedinstvo je povelo 1:0.

Do kraja poluvremena vodila se rovovska bitka na sredini terena, igrači oba tima silno motivisani da ostvare što bolji rezultat za svoju ekipu. 

Sedam minuta pred kraj prvog poluvremena igrač gostiju, Veljko Petrović poravnao je rezultat golom koji se retko viđa i u mnogo jačim rangovima od ovog, 1:1.

Desetominutna pauza nije u mnogome promenila igru koja se razvijala tokom prvog dela. Stevan Milošević je za 90 minuta sedam puta pokazivao žuti karton, dva puta su požuteli igrači iz domaćeg tabora, dok je pet puta u beležnicu zapisano ime gostujućeg fudbalera.

Sredinom drugog poluvremena, Ribać posle asistencije upisuje svoje ime i na listu strelaca. Posle odlično izvedenog slobodnog udarca lopta završava iza leđa golmana Panića, 2:1 za domaćina. 

Protagonisti prvog gola na meču stupaju na scenu u 78. minutu u izmenjenim ulogama. Centaršut Lekića sa desne strane iskoristio je Ribać koji glavom sprovodi loptu u mrežu za svoj drugi gol na meču, treći za svoj tim, 3:1.

To je ujedno bio i konačan rezultat meča, derbi kola je opravdao očekivanja publike koja je na ovom meču prisustvovala u velikom broju, oko 250 ljubitelja fudbala je ispratilo utakmicu.

Jedinstvo (Duboka) - Vinogradar (Crkvenac) 3:1 (1:1)

Jedinstvo: Pavlović, Pešić, Veličković, Đorđević, Tanasković, Marković (od 80' T. Jeremić), Milanović (od 86' M. Jeremić), Cvetković, Ribać (od 83' Pavić), Jovanović, Lekić

Vinogradar: Panić, D. Nićiforović, Mirković (od 72' Krstić), Matić, G. Nićiforović, Đorđević, Pavlović, Lazić (od 25' Katić), Petrović, Marjanović, Mišić

Ovom pobedom i usled poraza vodeće tri ekipa, sastav Jedinstva se približio trećoj poziciji na samo jedan bod, dok je Vinogradar i dalje lider na tabeli, sa istim odstojanjem u odnosu na prvog pratioca.

U sledećem kolu Vinogradar dočekuje Partizan iz Glogovca, dok Jedinstvo gostuje u Gložanu u još jednom derbi meču u borbi za treću poziciju na tabeli.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading