JESENJI PRVAK SKINUT SA TRONA: Ekipa Kovilova u direktnom duelu slavila i preuzela prvu poziciju!

Autor:

Sport

12.03.2023

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi za prvo mesto pripao domaćem timu.

JESENJI PRVAK SKINUT SA TRONA: Ekipa Kovilova u direktnom duelu slavila i preuzela prvu poziciju!

Foto: FK PKB Kovilovo

U okviru 14. kola Međuopštinske lige Beograd (grupa B), pred punim tribinama odigran je jedan pravi takmičarski derbi sa puno duela.

Republika

Ekipa Kovilova je pored borbe za prvo mesto imala još veći motiv da pobedu posveti počasnom predsedniku kluba Prodanu Jovanoviću koji je iznenada juče preminuo na našem stadionu. Utakmica je počela minutom ćutanja za čoveka koji je mnogo doprineo klubu i koji je živeo za klub i uvek bio uz njega do samog kraja.


Nakon prvog zvižduka gosti su u početku igrali povučenije, a Kovilovo je držalo loptu i kontrolisalo igru.

U 14. minutu nakon sjajne lopte u prostor Uzunovića, Dušan Manić odlično prima loptu na 16 metara, dribla štopera i sa nekih 11 metara šutira u bliži golmanov ugao pod prečku za 1:0.

Gosti su pokušavali dugim loptama u prostor, ali je sve to bilo bezopasno za odbranu Kovilova. Do kraja poluvremena nije bilo većih šansi osim par šuteva sa distance.

U drugom poluvremenu u 47. minutu, nakon što je oduzeo loptu na sredini terena, Pranj upućuje centaršut, Manić glavom lobuje golmana na prvoj stativi, a iza Manića natrčava Uzunović koji je glavom sa dva metara povisio na 2:0.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih šansi, osim par polušansi Kovilova. 

PKB Kovilovo - Avala 1939 2:0 (1:0)

Kovilovo: Janković, Ršumović (od 80' Savić), Čestić, Mladenović, Pranj, Račić (od 73' Ilić), Zlatković, Uzunović (od 86' Perović), Manić (od 64' Runić), Grbić (od 89' Mandić), Damnjanović

Avala: Stepanović, Živković, Rajković, Milošević, Perić, Strugar (od 61' Vuksić), Jovičić (od 73' Topuzović), Trbović, Ćulibrk (od 46' Stanković), Filipović (od 80' Radisavljević), Petrović

Kovilovo je kontrolisalo igru do kraja utakmice. Odbrana domaćina je završila 11. utakmicu za redom bez primljenog gola (poslednji gol primljen 03.09.2022) i preuzelo prvo mesto na tabeli. 


U sledećem kolu novi lider na tabeli je slobodan, dok ekipa Avale dočekuje sastav Zmaja Novi grad iz Zemuna.

BONUS VIDEO: 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading