SPAS U POSLEDNJI ČAS: "Građevinari" sa igračem manje, golom u poslednjim trenucima meča stigli do boda - opstanak je i dalje prilično daleko!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.03.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija bez pobeda je nastavljena.

SPAS U POSLEDNJI ČAS: "Građevinari" sa igračem manje, golom u poslednjim trenucima meča stigli do boda - opstanak je i dalje prilično daleko!

Foto: FK Rad

Prvi susret 23. kola Prve lige Srbije odigran je na stadionu "Kralj Petar I", a konačnim ishodom niti jedna od ekipa ne može biti zadovoljna.

 

Oko 150 gledalaca prvi značajan trenutak videli su u 24. minutu susreta kada je fudbaler Rada Marko Vidović pogibeljno startovao na Ristovića i za sudiju ovog susreta Nikolu Đorđevića, dileme nije bilo, crveni karton.

Prva izglednija prilika na susretu viđena je na isteku pola sata igre kada su se u izglednoj šansi našli sremskomitovački fudbaleri, ali je udarac Spasojevića glavom sa svega par metara otišao van okvira gola.

Gosti do rezultatske prednosti stižu u 51. minutu. Nakon udarca iz ugla, u šesnaestercu domaćina najviši je Nikola Ignjatović i mreža golmana Đurkovića se zatresla.

Deset minuta kasnije Rad uspeva da stigne do izjednačenja. Markišić je uputio udarac sa dvadesetak metara, loptu je kratko odbio golman Dragićević, ali je na nju natrčao Viktor Živojinović i smestio je u mrežu.

Sremskomitrovački Radnički uspeva da stigne do nove rezultatske prednosti pet minuta pre kraja susreta. U listu strelaca upisao se Krsta Đorđević koji je glavom matirao Đurkovića.

Činilo se u tom momentu da će sva tri boda krenuti put Sremske Mitrovica, ali su "građevinari" krenuli na sve, ili ništa i takva igra im se isplatila. Igrao se drugi minut nadoknade vremena kada je Viktor Živojinović na dodavanje Abrega, svojim drugim pogotkom doneo bod svojoj ekipi.

Foto: FK Rad

Igor Savić i dalje ne zna za uspeh na klupi "građevinara"

 

Rad (Beograd) - Radnički (Sremska Mitrovica) 2:2 (0:0)

Stadion: "Kralj Petar I"

Gledalaca: 150

Sudija: Nikola Đorđević

Strelci: V. Živojinović 61`, 90`; N. Ignjatović 51`, K. Đorđević 86`

Žuti kartoni: Mladenović, Markišić, Mihajlović (Rad); Spasojević (Radnički Sremska Mitrovica)

Crveni karton: Vidović (Rad)

Rad: Đurković, Abrego, Gašić (Živojinović), Mihajlović, Mladenović, Markišić, Arsić (Stojković), Mitrović, Vidović, Đ. Jovanović, V. Jovanović (Ratković).

Radnički Sremska Mitrovica: Dragićević, Miodragović, Ivić, Ristović (Isailović), Ignjatović, Petrović, Đorđević, Ilić (Čarapić), Spasojević, Vujić (Gajić), Grbović.

"Građevinari" su stigli do 17 osvojenog boda i trenutno imaju čak sedam bodova manje i jednu više odigranu utakmicu od ekipe šabačke Mačve koja se zauzima prvu poziciju "iznad crte" koja znači opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala i upravo će se dve navedene ekipe sastati u narednom kolu na stadionu u Šapcu.

Sa druge strane ekipa Radničkog iz Sremske Mitrovice sve je dalj od pozicije koja vodi u baraž za popunu elitnog ranga. Narednog vikenda Sremskomitrovčani dočekuju lidera, ekipu IMT-a, a pre toga, u sredu 15. marta na "Agropapuk Arenu" u okviru osmine finala nacionalnog kupa, stiže Crvena zvezda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading