OSVAJAČ DUPLE KRUNE SA PARTIZANOM REŠIO MEČ: Ekipa Slovena preko Veternika do deobe prve pozicije na tabeli! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.03.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Repriza duela koji je igran na otvaranju sezone.

OSVAJAČ DUPLE KRUNE SA PARTIZANOM REŠIO MEČ: Ekipa Slovena preko Veternika do deobe prve pozicije na tabeli! (VIDEO)

Foto: FK Sloven Ruma

Na otvaranju prolećnog dela prvenstva Vojvođanske lige Jug u Veterniku odigran je susret između istoimene ekipe i sastava Slovena iz Rume. Prvi duel ova dva tima na startu sezone završen je pobedom gosta minimalnim rezultatom.

Republika

Odlična utakmica viđena je u Veterniku na kojoj je prisustvovalo oko 350 gledalaca. Po mnogim pratiocima koji su gledali prvi meč, ovaj duel je u velikoj meri podsećao baš na njega.

Igralo se čvrsto tokom prvih 45 minuta, udarci koji su upućeni na obe strane su išli pored okvira gola, možda najbolju priliku do odlaska na pauzu imali su domaći igrači. 

Odličnu utakmicu odigrao je Dušan Pečić koji je mogao da donese Veterniku vođstvo pre odlaska na pauzi, ali je lopta posle njegovog udarca samo uzdrmala konstrukciju gola koji je na ovom susretu branio Matija Šegavac.

Imali su i gosti svoje prilike da savladaju golmana Đurikina, ali nije bilo koncetrancije u završnici, pa su udarci uglavnom išli pored gola.

Posle desetominutne pauze utakmica je nastavljena po već viđenom "režimu". Pokušavali su igrači oba sastava da dođu do vođstva, ali se za prvi gol čekalo sve do 71. minuta.

 

 

Akciju iz koje je Sloven došao do vođstva započeo je Cvijić, kasnije je loptu Puzić petom sproveo do Živkovića koji je danas odlično prolazio po levoj strani, njegov povratni pas snažnim udarcem prekaljeni as Brana Ilić šalje ka golu protivnika, ona na tom putu kači odbrambenog igrača domaćina i završava u mreži Veternika, 1:0.

Do kraja susreta igrači Veternika su krenuli dosta ofanzivnije što je moglo da ih košta novim golom u njihovoj mreži, ali su gosti prokockali dve odlične prilike.

Veternik - GFK Sloven (Ruma) 0:1 (0:1)

Veternik: Đurikin, Kisić, Švonja, Čalija, Pečić (od 82' Đurić), Banjac, Kitić (od 73' Turalo), Grujić, Vuković (od 66' Sekulić), Vilotijević, Lepojević

Sloven: Šegavac, Simić, Malović, Savinović, Jandrić (od 68' Vidović), Puzić (od 74' Parmaković), Ilić (od 90' Vukmanović), Živković (od 90' Dujić), Batalo, Savić, Cvijić (od 90' Jovanović)

Miloš Ivanović je tokom meča četiri puta pokazao žuti karton, po dva igrača su opisana na obe strane. Pred sam kraj susreta zbog neprimerenog ponašanja put svlačionice krenuo je igrač domaćih, Branko Čalija zbog direktnog crvenog kartona.

Ovom pobedom i usled poraza jesenjeg prvaka na gostvanju ekipi Slavije, Sloven sada deli prvo mesto sa Hajdukom iz Divoša. Tim Veternika je i usled poraza ostavo na devetoj poziciji na tabeli.

U sledećem kolu u Rumu stiže Sloga iz Temerina, dok sastav Veternika gostuje Slobodi iz Donjeg Tovarnika.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading