SIGURAN START: Još 14 koraka je ostalo do ostvarenja snova! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.03.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija bez poraza je nastavljena.

SIGURAN START: Još 14 koraka je ostalo do ostvarenja snova! (FOTO GALERIJA)

Foto: GFK Dubočica

Grad Leskovac živi najlepšu fudbalsku bajku, verovatno kao nikada u svojoj dosadašnjoj istoriji. Radovi na izgradnji novog stadiona privode se kraju i gotovo da je već pitanje dana kada će ekipa GFK Dubočice odigrati svoj prvi, istorijski meč na novom velelepnom sportskom objektu, a istovremeno igrači čine sve kako bi već u aktuelnoj sezoni klub izborio plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

Uoči starta prolečnog dela sezone potpuno je bilo jasno da će o plasmanu u prvoligaški karavan odlučivati Leskovčani i Piroćanci, s tim da ekipa Radničkog u nastavak takmičenja ulazi sa tri boda više u odnosu na velikog rivala. Ipak, u navedenoj borbi klub iz "srpskog Mančestera" ima dodatni adut, tj. Leskovac će biti domaćin verovatno i odlučujućeg susreta u kojem će se najverovatnije i odlučiti i o novom šampionu Srpske lige Istok.

Do navedenog susreta ostalo je mesec i po dana i do tada je neophodno zabeležiti što bolje rezltate. 

U prvom prolećnom susretu ekipa GFK Dubočice je na stadionu Sportskog centra "Orion" u Mrštanu dočekala Dunav iz Prahova i prema očekivanju ostvarila trijumf protiv ekipe koja se nalazi u donjem donu istočne grupe srpskoligaškog karavana.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već nakon nešto više od pola sata igre, a oba pogotka za domaćina delo je kapitena Leskovčana Dušana Savića. Prvi pogodak postigao j u 23. minutu kada je iskoristio grešku gostujuće odbrane, a 12 minuta kasnije bio je pecizan sa "bele tačke" za konačan rezultat GFK Dubočica - Dunav Prahovo 2:0.

 

Nakon ovog trijumfa Leskovčani su barem na 24 časa preuzeli lidersku poziciju na tabeli i sada mirno dočekuju sutrašnji duel u Pirotu između Radničkog i GFK Dubočice.

- Srpska liga istok, 16. kolo:

OFK Topličanin (Prokuplje) - Radnički (Svilajnac) 1:1

Timok 1919 (Zaječar) - Jedinstvo (Paraćin) 1:0

GFK Dubočica (Leskovac) - Dunav (Prahovo) 2:0

Meševo (Meševo) - Timočanin (Knjaževac) 0:0

Radnički (Pirot) - GFK Jagodina (Jagodina); 5. mart

Budućnost (Popovac) - Vlasina (Vlasotince); 5. mart

SFS Borac (Paraćin) - Car Konstantin (Niš); 5. mart

OFK Brzi Brod (Brzi Brod) - Pčinja (Trgovište); 5. mart

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading