ROMANTIKA OČARALA DOBANOVČANE: OFK Beograd najavio berićetno proleće! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.03.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti se gostili u Dobanovcima.

ROMANTIKA OČARALA DOBANOVČANE: OFK Beograd najavio berićetno proleće! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: OFK Beograd

Svakako jedan od zanimljivijih duela prvog prolećnog kola u okviru Srpske lige Beograd, odigran je na stadionu u Dobanovcima gde je ekipa Budućnosti ugostila izuzetno pojačanu ekipu OFK Beograda.

 

U nastavak šampionata Dobanovčani su ušli sa sedme pozicije, dok su sa druge strane, "romantičari" i pored činjenice da u nastavak šampionata ulaze sa osam bodova zaostatka u odnosu na lidera, zasigurno jedni od najvećih favorita da aktuelnu sezonu okončaju na liderskoj poziciji i obezbede povratak u Prvu ligu Srbije u kojoj su se poslednji put takmičili u sezoni 2016/17.

Od samog starta meča gosti sa Omladinskog stadiona krenuli su ofanzivno ka golu Luke Martinovića, a prvu izgledniju priliku beležimo već u treem minutu kada Marko Stojanović nije dobro zahvatio loptu nakon centaršuta Filipa Kasalice.

U 14. minutu susreta OFK Beograd stiže do prednosti. Odlično je Stojanovič centrirao iz slobodnog udarca, a u šesnaestercu domaćina najbolje se snašao Ognjen Marinković koji je loptu glavom smestio u mrežu nemođnog Martinovića.

Samo 12 minuta kasnije "romantičari" dupliraju prednost. Bila je to akcija u tri poteza koju je inicirao Milan Smiljanić. Uputio je popularni Lola sjajan pas ka Bajiću na desnom krilu, ovajje ušao u šesnaesterac i prosledio loptu ka Andriji Kaluđeroviću kojem nij bilo teško da loptu sprovede upraznu mrežu.

Očekival ose da će plavo-beli rutinski privesti prvi period igre kraju, ali je u 36. minutu meča usledila neverovatna greška. Milan Zorica je napravio pravu pometnju na desnom krilu, uposlio je Čukića koji je centrirao, a fudbaler OFK Beograda, a Aleksandar Đermanović je nespretno reagova i zatresao sopstvenu mrežu.

U nastavku susreta dobanovačka Budućnost je imala više od igre, ali domaćini nikako nisu uspevali da pronađu put ka golu Aleksandra Stankovića.

Konačan rezultat susreta postigao je Ilija Stojančić koji je u prvom minutu nadoknade vremena sjajno loptu zahvatio glavom nakon centaršuta Mimovića i mreža Luka Martinovića se zatresla i treći put.

 

 

Budućnost Dobanovci - OFK Beograd 1:3 (1:2)

Stadion: FK Budućnost u Dobanovcima

Strelci: A. Đermanović 36(a.g.) ; O. Marinković 14, A. Kaluđerović 26, I. Stojančić 90

Budućnost Dobanovci: Martinović, Čukić, Lučić, Aleksić, Radović, Križan, Đorđević, Radojčić, Stoisavljević, Birovljev, Zorica. Na klupi su bili: Đuran, Malidžan, Stakić, Dimić, Dejanović, Pelemiš, Radičević.

Trener: Žarko Jeličić

OFK Beograd: A. Stanković, Mimović, Marinković, Čermelj, Plavšić, Đermanović, Smiljanić, Stojanović, Kaluđerović, Kasalica, Bajić. Na klupi su bili: Jevtić, N. Stanković, Mičić, Kudrić, Mrkela, Todorović, Stojančić.

Trener: Simo Krunić

 

 

U narednom 17. prvenstvenom kolu ekipa OFK Beograda gostuje na Carevoj ćupriji ekipi BASK TEK-a, dok će Dobanovčani na stadionu "pokraj tramvajskog mosta" odmeriti snagu sa ekipom Brodarca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading