SVE NA JEDNOM MESTU: Start šampionata doneo je pregršt uzbuđenja - svi golovi 20. kola Prve lige Srbije! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.02.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon puna tri meseca iščekivanja, startovao je i nastavak takmičenja u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

SVE NA JEDNOM MESTU: Start šampionata doneo je pregršt uzbuđenja - svi golovi 20. kola Prve lige Srbije! (VIDEO)

Foto: Instagram.com/printscreen

Širom fudbalske Srbije, prethodnog vikenda odigrani su mečevi 20. kola Prve lige Srbije i već uvoda prolećna runda donela je velika uzbuđenja, ali i nagovestila kakav konačni ishod ovog takmičenja može biti.

 
- OFK Vršac (Vršac) - Radnički (Sremska Mitrovica) 2:1 (2:0)

Prolećni deo sezone 2022/23 otvoren je u Vršcu gde su se u petak 24. februara sastale ekipe domaćeg Vršca i sremskomitrovačkog Radničkog.

Može se reći da je pitanje pobednika bilo rešeno nakon svega 12 minuta igre kada su vršački crveno-beli stigli do dva gola prednosti, a mrežu golmana Dragićevića tresao je Nemanja Andrić.

U nastavku meča gosti su uspeli samo da smanje rezultat, a gol Vrščana sa "bele tačke" zatresao je Krsta Đorđević.

 

 

- RFK Grafičar (Beograd) - Železničar (Pančevo) 0:1 (0:1)

Veliki derbi starta šampionata odigran je na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić".

Duel dve ekipe koje su jesen okončale sa identičnim učinkom i koje sa punim pravom pretenduju na plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala, okončan je trijumfom "pančevačke dizelke". Jedini pogodak na meču delo je Daria Grgića u 41. minutu susreta.

 

 

- Inđija Toyo Tires (Inđija) - Loznica (Loznica) 1:0 (0:0)

Duel dve ekipe koje su u nastavak šampionata ušle sa različitim ambicijama, odigran je na "Toyo Tires Areni" u Inđiji.

Zeleno-beli iz Inđije nadaju se plasmanu u baraž za popunu elitnog ranga srpskog fudbalskog takmičenja, a nakon premijernog susreta, bliži su realizaciji zacrtanog plana.

Pogotkom Stefana Đurića u 79. minutu stigli su do tri boda, ostavivši klub iz Loznice u prilično teškoj situaciji pred nastavak takmičenja.

 

 

- Jedinstvo (Ub) - Zlatibor (Čajetina) 2:0 (1:0)

I pre početka susreta, crveno-beli sa Uba smatrani su apsolutnim favoritom i to su i prikazali na terenu.

Na stadionu "Dragan Džajić" ekipa Jedinstva je, može se reći i rutinski stigla do trijumfa, a mrežu ekipe iz Čajetine zatresli su Stefan Denić u 13. minutu iz jedanaesterca i Kvaku Karikari pet minuta pre poslednjeg sudijkog zvižduka.

 

 

- Metalac (Gornji Milanovac) - Mačva (Šabac) 1:1 (1:0)

Jedan od zanimljivijih mečeva prve runde prvoligaškog karavana odigran je na stadionu u Gornjem Milanovcu.

Obe ekipe su pred susret imale imperativ osvajanja bodova, ali je nakon 90 odigranih minuta gost iz Šapca morao biti zadovoljniji ostvarenim.

Domaćin do prednosti stiže u 15. minutu kada je mrežu golmana Samurovića zatresao Igor Maksimović. Činilo se u tom momentu da će Metalac konačno prekinuti seriju od osam mečeva u kojima nisu osetili slast pobede, ali su Šapčani uspeli u sedmom minutu nastavka meča da stignu do izjednačenja. Strelac za crveno-crne bio je fudbaler domaćina Srđan Nikolić koji je pogodio sopstvenu mrežu.

 

 

- Radnički (Novi Beograd) - Rad (Beograd) 2:1 (0:1)

Zasigurno jedan od najinteresantnijih mečeva prve prolećne runde odigran je na stadionu FK Bežanija u Vojvođanskoj ulici.

I novobeogradski "majstori", kao i "građevinari" sa Banjice imali su imperativ osvajanja bodova sa kojim bi u nastavak borbe za opstanak ušli znatno mirnije.

Ekipa sa stadiona "Kralj Petar I" golom Andrije Ratkovića stigla je do prednosti u 16. minutu susreta. 

Međutim, potpuni rezultatski preokret usledio je u nastavku susreta, a golove za Radnički postigao je Miroljub Pešić u 47. i 75. minutu susreta čime su "majstori" stigli veoma važnih bodova u borbi za očuvanje statusa u okviru Prve lige Srbije.

 

 

- GFK Sloboda (Užice) - IMT (Novi Beograd) 1:2 (0:1)

Lider šampionata uspešno je prebrodio jdno od najtežih gostovanja u nastavku takmičenja.

Na stadionu "Radomir Antić" IMT je uspeo golovima Miloša Lukovića u 10. i Nikole Kodžića u 71. minutu da stigne do važna tri boda kojim sebi otvara put ka elitnom rangu srpskog klupskog fudbala. Domaćin je u samom finišu susreta uspeo da stigne do počasnog pogotka, a mrežu golmana Kojića zatresao je u 90. minutu MArko Bačanin.

 

 

- Trayal (Kruševac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 0:3 (0:2)

Verovatno najveće iznenađenje ove runde takmičenja dogodilo se u Kruševcu gde su novosadski "kanarinci" ubedljivo savladali domaći Trayal.

Sa velikim ambicijama Kruševljani su ušli u nastavak takmičenja, ali je osetno pojačana ekipa Branka Žigića pokazala da će tokom prolećnog dela sezone biti protivnik vredan pažnje i najboljih klubova ovog ranga takmičenja.

Već nakon pola sata igre pitanje pobednika bilo je rešeno. Mrežu popularnih "gumara" zatresli su Veljko Mladenović u 29. i Branislav Jovanović u 32. minutu, a "tačku na i" stavio je Vojislav Balabanović u 71. minutu susreta.

 

 

Odmora za prvoligaške klubove nema. Već u sredu 1. marta na programu je vanredna 21. runda ovog takmičenja u kojoj će se sastati:

IMT (Novi Beograd) - Radnički (Novi Beograd)

Loznica (Loznica) - Metalac (Gornji Milanovac)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Jedinstvo (Ub(

Rad (Beograd) - Inđija Toyo Tires (Inđija)

Zlatibor (Čajetina) - RFK Grafičar (Beograd)

Železničar (Pančevo) - GFK Sloboda (Užice)

Trayal (Kruševac) - OFK Vršac (Vršac)

Mačva (Šabac) - Radnički (Sremska Mitrovica)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading