MerkurXtip „SA TERENA“: FK Sinđelić - menjali su i ime i igrališta, ali nikada nisu napustili Voždovac!

Autor:

Sport

22.02.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivosti sa "malih fudbalskih terena", samo u najnovijoj MerkurXtip emisiji.

 

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja putujući po Srbiji predstavlja klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i velikih zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

 

Iz epizode u epizodu možemo da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a u 20. epizodi donesimo priču o Fudbalskom klubu Sinđelić iz Beograda, člana Srpske lige – grupa Beograd. Na polusezoni je na solidnom 8. mestu, ali ga samo nekoliko bodova deli od ekipa iz samog vrha.

FK Sinđelić osnovan je 1937. godine i, iako je menjao imena na samom početku i selio se,  nikada nije napuštao Voždovac. Gotovo 80 odsto vremena od kada klub postoji, takmičio se u trećem rangu, a najveći uspeh je bio u sezoni 2013/14. kada je ušao u Prvu ligu Srbije. Ipak, posle šest sezona, morao je da istupi iz tog ranga zbog finansijske situacije.

Veliki broj imena nastupao je za ovaj beogradski klub čuven po svojoj tradiciji. Sve o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kluba čućete od generalnog sekretara Marka Maksimovića i direktora omladinske škole Miodraga Fišera.

Klub ima sjajnu infrastrukturu, za ponos, a sve je plod dugogodišnjeg rada i planiranja. U obilasku klupskih prostorija čućete sjajne podatke, koliko igrača broji omladinska škola, koliko mladih igrača ima u prvom timu, a ostavićemo vam da saznate koji je to klub smatran najvećim rivalom Sinđelića i koji je to meč prenošen na nacionalnoj televiziji u bivšoj Jugoslaviji, iako se radilo o meču treće lige.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading