JEDINSTVO SE NE ŠALI: Kvartet ozbiljnih pojačanja je stigao u Rumu!

Autor:

Sport

09.02.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prolećnu borbu za viši rang ulaze sa četiri nova igrača.

JEDINSTVO SE NE ŠALI: Kvartet ozbiljnih pojačanja je stigao u Rumu!

Foto: FK Jedinstvo Ruma

Ekipa Jedinstva se već tri godine nalazi su samom vrhu Međuopštinske lige Srem (grupa Zapad), ali je plasman u Sremsku ligu uvek izostajao na kraju sezone.

Republika

Ove godine posle jesenjeg dela sezone nalaze se na trećoj poziciji na tabeli, lider je udaljen šest, a drugoplasirani LSK četiri boda. Uprava kluba pažljivo je posmatrala prilike u zimskom prelaznom roku i igrački kadar je ojačala proverenim igračima koji će odma doneti kvalitet na terenu. Pored pojačanja sa strane, ekipi su priključena i četiri omladinca iz sopstevnog pogona. 

Bogdan Potkonjak (25) prvi je novajlija u redovima Jedinstva, dolazi iz ekipe Car Uroš. Reč je o odbrambenom igraču koji se najbolji snalazi na poziciji desnog beka, ali zna da odigra i na štoperu. Do sada je igrao za Vojvodinu (Neradin), Sremske Vitezove i Krušedol. 

Vojčanin Đorđe je svima dobro poznato lice u Rumi, ovo će biti njegov drugi mandat u plavo belim bojama u kojima se vraća posle šest meseci. Igra na poziciji  zadnjeg veznog, prošle godine je u dresu Jedinstva bio jedan od važnijih šrafova ekipe. Jesenji deo sezone proveo je u redovima Fruške Gore, a u karijeri je nastupao za Sloven (Ruma), 1. Maj i Inđiju. 

Miloš Lučić (32) je treće pojačanje u zimskom prelaznom roku, dolazi iz redova Hajduka (Šimanovci). Pokriva poziciju zadnjeg veznog, pored velikog iskustva krasi ga i čvrstina na lopti. U karijeri je nosio dres Sremca (Dobrinci), Jedinstva (Štitar), Zmaja 1953 (Zemun), Sinđelića (Ugrinovci), Budućnosti (Dobanovci) i beogradskog Sinđelića.  

Kvartet predstavljenih pojačanja zatvara Ilija Vučković (30). Momak koji zna kako se uzimaju trofeji, u prethodnim klubovima je uspevao da izbori viši rang više puta. Dolazi iz ekipe Batajnice, najbolje se oseća na poziciji levog krila, ali zna da odgovori zadacima na svim mestima u napadu. Nema sumnje da će biti jedan od nosioca tima u predstojećem periodu.

Uprava kluba je pažljivo radila na odabiru igrača koji će obući plavo-beli dres. Kao što se može videti po CV-ju novajlija, radi se o proverenim igračima koji će odmah doneti kvalitet na terenu. Prelazni rok se zvanično završava u petak, 10. februara, u redovima Jedinstva se može desiti da bude još dolazaka. 

Na prolećnoj premijeri ekipa Jedinstva gostuje u Radenkoviću. U prvom susretu Borac je poražen na gostovanju rezultatom 5:2. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 


 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading