PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Vojvodina Tovariševo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.02.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tokom prethodne jeseni doživeli su samo jedan neuspeh, ali će se u nastavku sezone voditi velika borba za plasman u viši rang takmičenja.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Vojvodina Tovariševo!

Foto: FK Vojvodina Tovariševo

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Opštinske lige Bačka Palanka, jeste Fudbalski klub Vojvodina iz Tovariševa.

 
- Istorijat kluba:

Pri Sokolskom društvu, godine 1924. osnovana je fubalska sekcija na predlog Slavuja Milovanovog, poznatijm po nadimku "Aga". Prvi osnivači i igrači su bili: Stevan Katanski-Čika, Miloš Kokanov, Gliša Radojčin, Sava Todorov, Mladen Aćimov-Akim, Radovan Radojčin, Radovan Božin, Dušan Radojčin, Nikola Rajić-Babača,...

Prvu utakmicu pod imenom Vojvodina klub je odigrao protiv ekipe Mladenova u Bukinu, a ekipa iz Tovariševa je pretrpela poraz rezultatom 0:1.

Najveći uspeh tokom prethodne decenije klub je ostvario u sezoni 2020/21 kada j bio član Vojvođanske lige Sever, ali su usledile dve sezone tokom kojih je klub iz godine u godinu prelazio u niži stepen takmičenja, ali se čini da konačno klub napravi iskorak i vrati se u rang takmičenja koje mu po svim parametrima pripada, PFL Sombor.

Foto: FK Vojvodina Tovariševo

Ekipa Vojvodine koja j odigrala prvi susret

 

- Sezona 2022/23:

Tokom prethodne jeseni ekipa Vojvodine je u 12 prvenstvenih mečeva ostvarila 11 pobeda, a jedini neuspeh doživeli su u 2. oktobra kada su na gostovanju ekipi Sloge iz Pivnice poraženi rezultatom 0:3.

Treba napomeuti da je upravo ekipa Sloge veći deo šampionata bila lider ovog ranga takmičenja, a Vojvodina je prvu poziciju preuzela nakon poslednjeg jesenjeg susreta i ubedljivog trijumfa u Malom Baču nad ekipom Mladosti rezultatom 6:1.

Fudbaleri iz Tovariševa tokom prvog dela šampionata postigli su 42 pogotka, a najubedljiviji trijumf ostvaren je u okviru 11. prvenstvenog kola. Tog 30. oktobra Vojvodina je u Bođanima savladala ekipu Slavije rezultatom 8:0.

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: Vojvodina (Tovariševo) - slobodna

2. kolo: Vojvodina (Tovariševo) - Kulpin (Kulpin) 4:1

3. kolo: Bačka (Despotovo) - Vojvodina (Tovariševo) 2:3

4. kolo: Vojvodina (Tovariševo) - Neštin (Neštin) 4:0

5. kolo: OFK Stari Grad (Bačka Palanka) - Vojvodina (Tovariševo) 0:2

6. kolo: Vojvodina (Tovariševo) - Labudnjača (Vajska) 2:1

7. kolo: Slavija (Pivnice) - Vojvodina (Tovariševo) 3:0

8. kolo: Vojvodina (Tovariševo) - Maglić (Bački Maglić) 2:0

9. kolo: Bački Hajduk (Bačko Novo Selo) - Vojvodina (Tovariševo) 2:3

10. kolo: Vojvodina (Tovariševo) - Krivanj (Selenča) 3:1

11. kolo: Slavija (Bođani) - Vojvodina (Tovariševo) 0:8

12. kolo: Vojvodina (Tovariševo) - Borac (Vizić) 5:1

13. kolo: Mladost (Mali Bač) - Vojvodina (Tovariševo) 1:6

 

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

Vodeća četiri kluba, Vojvodina Tovariševo, Slavija Pivnice, Kulpin i Krivanj Selenča nalaze se u samo šest bodova što dovoljno govori o velikoj neizvesnosti koja će vladati tokom predstojećeg proleća.

Lider jesenjeg dela sezone je slobodan u prvom kolu nastavka šampionataa prvi prolećni meč će odigrati 19. marta na gostovanju u Kulpinu istoimenoj ekipi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading