I TO SE DOGODILO: Da li je ovo najspektakularniji transfer srpskog fudbala u zimskom prelaznom roku?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.02.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je reći da se ovako nešto moglo očekivati.

I TO SE DOGODILO: Da li je ovo najspektakularniji transfer srpskog fudbala u zimskom prelaznom roku?

Foto: Privatna arhiva/Aleksandra Savanović

Ženski fudbal postaje sve popularniji kada je Srbija u pitanju. Zasigurno su nosioci razvoja ove igre među nežnijim polom subotički Spartak višegodišnji uzastopni državni šampion i učesnik elitnog evropskog takmičenja Lige šampiona, kao i nacionalna selekcija koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate i čini se da uskoro srpska sportska javnost može očekivati da se naše devojke nađu i na nekom od velikih evropskih, ili svetskih takmičenja.

 

Na osnovu svega navedenog, ne čudi da su i transferi u okviru srpskog ženskog fudbala počeli da zaintrigiraju sportsku javnost.

Zasigurno, jedan od transfera koji spadaju u kategoriju iznenađujućih, jeste transfer koji je realizovao klub iz Starih Banovaca.

Naime, nova članica ŽFK Prave dame iz Starih Banovaca postala je, u svetu ženskog fudbala dobro poznata, Aleksandra Savanović.

Foto: Privatna arhiva/Aleksandra Savanović

Veliko pojačane stiglo u Stare Banovce

 

Reč je o dvadesetosmogodišnjoj fudbalerki koja je tokom dosadašnje karijere nosila dres subotičkog Spartaka i Crvene zvezde, a 12 puta je oblačila i dres sa nacionalnim grbom, a jednom se i upisala u listu strelaca noseći opremu reprezentacije Srbije.

Foto: Privatna arhiva/Aleksandra Savanović

Aleksandra Savanović u dresu sa nacionalnim grbom

 

Potpuno je jasno da će Aleksandra Savanović predstavljati veliko pojačanje za ekipu iz Starih Banovaca koja će tokom predstojećeg proleća pokušati da izbori plasman u viši rang takmičenja, Prvu žensku ligu Srbije.

Ekipa ŽFK Prve dame prvi deo šampionata u okviru Druge ženske lige Sever okončala je na drugoj poziciji sa skorom od četiri pobede i jednog poraza. Ekipa iz Starih Banovaca u ovom momentu ima tri boda manje u odnosu na lidera, ekipu Heroja iz Jajinaca i očekuje se velika borba tokom predstojećeg proleća.

- Rezultati ŽFK Prave dame u jesenjem delu šampionata 2022/23:

1. kolo: Ruma (Ruma) - Prave dame (Stari Banovci) 3:4

2. kolo: Prave dame (Stari Banovci) - Miljakovac (Beograd) 5:1

3. kolo: Banat (Vršac) - Prave dame (Stari Banovci) 0:4

4. kolo: Prave dame (Stari Banovci) - Proleter (Zrenjanin) 4:0

5. kolo: Heroj (Jajinci) - Prave dame (Stari Banovci) 4:0

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading