NAPREDAK PALI MOTORE ZA PROLEĆE: Ekipa se sprema za povratak u viši rang!

Autor:

Sport

04.02.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub se nalazi pred ekspresnim povratkom u zonski rang.

NAPREDAK PALI MOTORE ZA PROLEĆE: Ekipa se sprema za povratak u viši rang!

Foto: OFK Napredak Markovac

Spremaju se svi za viši rang

Tim iz Markovca je do prošlogodišnjeg ispadanja iz Podunavsko šumadijske zone vezao čak devet sezona u tom rangu. Ove sezone takmiče se u okružnoj ligi, ali su na odličnom putu da se ekspresno vrate u viši rang. 

Republika

Na zimsku pauzu Napredak je otišao sa prvog mesta na tabeli i čak devet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Gotovo perfektan učinak ima ekipa, 14 pobeda i samo jedna podela bodova na 15 odigranih utakmica. 

Lider na tabeli počeo je pripreme proteklog vikenda kada je izvršena prozivka igrača i prvi trening. Igračima se prvo obratio predsednik kluba:

- Svesni smo odgovornosti i ispunjenju cilja, a to je povratak u zonu. Nema opuštanja i pored velike prednosti koju imamo, krećemo od nule i nijednog rivala nećemo podceniti. Obezbedili smo sve potrebne uslove za pripreme i takmičenje, možemo da se pohvalimo da smo jedan od retkih klubova gde se nikome ništa ne duguje. 

Igrački kadar Napretka ojačan je dolaskom Ančić Radivoja koji dolazi iz redova Šumadije (Kragujevac). Ančić je po mnogima jedan od najboljih igrača Šumadijsko raške zone. Drugi novajlija je Veljko Cvetković koji takođe dolazi iz zonskog ranga. Sa svojim sada već bivšim timom Pomoravlja takmičio se u Podunvasko šumadijskoj zoni. Sastav lidera na tabeli napustili su Todorović, Krstić i Tatović. 

Šef stručnog štaba, Radovanović Vladica je na prvom treningu imao 21 igrača i tom prilikom im je poručio:

- Očekujem ozbiljnost i da budemo tim, to je najbitnije, a sve ostalo ćemo rešiti na terenu. Želim da igrama na terenu pričamo, da idemo iz utakmice u utakmicu, jer u ovom klubu ne postoji prijateljski meč, čak ni na treningu. Ništa ne očekujem od igrača što nije normalno. Imamo dobru grupu igrača, vratila se glad za treningom i radom i mislim da što se tiče performanska možemo samo napredovati. 

O prolećnom delu i pojačanjima Radovanović je rekao:

- Stigla su dva ekstra pojačanja i ukoliko ne bude više dolazaka zadovoljan sam igračkim kadrom. Očekujem maksimalnu ozbiljno i verujem da možemo da pružimo dobre igre i da zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve. Ne volim da kalkulišem, već potšujem sve protivnike i sa kim god da igramo želim da pobedimo. Ako je neko bolji nije problem, pružićemo ruku i čestitati.

Republika

Foto: OFK Napredak Markovac

 

Ekipu Napretka u pripremnom periodu očekuje i nekoliko prijateljskih mečeva. Već ovog vikenda igraju sa omladincima Radničkog iz Kragujevca na gostujućem terenu. Za sedam dana igra se na gostovanju Slogi iz Požege, četiri dana kasnije protivnik će biti Pomoravlje iz Vlaškog Dola. Napredak će na svom terenu ugostiti Mladost iz Ćuprije 18. februara, šest dana kasnije gostuju ekipi Kušiljevo. Generalna proba zakazana je za četvrti mart kada će protivnik na domaćem terenu biti Sloboda iz Čačka. 

Prolećni deo prvenstva Napredak otvara na gostovanju ekipi Železničar Kusadak. U prvom susretu ova dva tima slavio je trenutni lider na tabeli rezultatom 2:0.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading