MerkurXtip „SA TERENA“: Klub iz grada industrije i sporta, uskoro proslavlja 104. rođendan!

Autor:

Sport

01.02.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sklopu dalje promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip je pokrenuo novi format pod nazivom „Sa terena“, kratku emisiju koja će putujući po Srbiji predstavljati klubove iz nižih liga.

 

Naš Marko Grbić šparta Srbijom i prikazuje pravo lice malih klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Imaćemo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a u 17. epizodi donesimo priču o Fudbalskom klubu Radnički iz Zrenjanina, člana Srpske lige – grupa Vojvodina koji zauzima poslednje 16. mesto i do kraja sezone boriće se za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Klub će 11. maja ove godine proslaviti svoj 104. rođendan i ostati najjači fudbalski kolektiv u gradu. Zrenjanin je uvek bio poznat kao grad industrije i sporta, nekada je FK Proleter bio nosilac, a Radnički se držao odmah iza. Sada je na terenu „Kraj skrobare“ koncentrisan fudbalski kvalitet ovog grada, ali poletnoj upravi ne manjka planova za klupsko bolje sutra.

Kroz istorijat, ali i planove proveo nas je sportski direktor kluba Dušan Tanasić koji je svoju čitavu sportsku karijeru posvetio ovom klubu. Iako možda u ovom trenutku ne cvetaju ruže i sledi borba za opstanak, Zrenjaninci imaju planove koji su vezani za Prvu ligu.

Najvažnije je da uprava sjajno funkcioniše, da se radi o ljudima koji su kroz sport povezani čitav život, a da se sve radi smišljeno, potencira i priča o stvaranju nekih novih snaga koje bi trebale da iznesu klupske ambicije u narednih nekoliko godina. Zoran Tošić – Bambi je najveće ime koje je izašlo iz Radničkog, a poslušajte i sjajnu anegdotu o promeni termina utakmica koje ovaj klub igra kao domaćin.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading