ŠIMANOVAČKI UNIVERZALAC NEMA DILEMU: Propušteno možemo nadoknaditi!

Autor:

Sport

31.01.2023

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je jedan od onih koji su obeležili prethodnu jesen šimanovačkog kluba.

ŠIMANOVAČKI UNIVERZALAC NEMA DILEMU: Propušteno možemo nadoknaditi!

Foto: Privatna arhiva/Veljko Vidakov

Fudbalski klub Hajduk 1932 iz Šimanovaca prethodnu jesen okončao je na sedmoj poziciji Međuopštinske lige Srem-istok sa skorom od šest pobeda, isto toliko poraza i jednog remija.

 

Jedan od onih koji je obeležio prethodnu jesen u dresu šimanovačkog kluba, svakako je Veljko Vidakov.

Reč je o dvadesetčetvorogodišnjem odbrambenom univerzalcu. Iako mu je primarna pozicija stoper, Veljko vec godinu dana sa uspehom nastupa na poziciji desnog beka, odlikuje ga brzina a pre svega duel igra i veliki je borac na terenu.

Potiče iz prave fudbalske porodice. Otac mu je bio fudbaler, a sada je delegat sremskoligaškim ekipama. Stric se takođe bavio najvažnijom sporednom stvari na svetu, a možda najveće fudbalsko ime u porodici jeste mlađi brat Milan koji je profesionalni fudbaler pod ugovorom sa novosadskom Vojvodinom, a koji trenutno kao pozajmljeni igrač nastupa za ekipu Mladosti GAT.

Kada je reč o Veljku, on je prošao fudbalsku školu Donjeg Srema iz Pećinaca. Bio je kapiten u svim uzrasnim kategorijama. Put ga je kasnije odveo u redove zonaša Slobode iz Donjeg Tovarnika,a zatim je nastupao za Kupinovo i Jadran iz Golubinaca. U redove Hajduka 1932 stigao je iz ekipe Sremca iz Dobrinca. Treba napomenuti da je u Šimanovce stigao na insistiranje trenera Jovanovića koji ga je trenitao u omladinskoj konkurenciji.

Foto: Privatna arhiva/Veljko Vidakov

Pouzdani šimanovački defanzivac

 

Vidakov je prokomentarisao dosadašnji prelazni rok šimanovačkog kluba:

- Za sad sve protiče mirno, ekipa je ostala na okupu, a doveli smo dva igrača. U pitanju su Belić i Petrović, a očekuje se da će u Šimanovce stići još jedan defanzivac čime bi prelazni rok bio i okončan.

Ekipa je pripreme za nastavak sezone započela prilično rano:

- Startovali smo ranije nego ostali. Vredno radimo četiri puta nedeljno, a uskoro krećemo i sa kontrolnim mečevima. Za sada je zakazano pet mečeva u kojima će ekipa tražiti formu za nastavak sezone.

Reč dve i o samoj ekipi:

- Atmosfera u ekipi je sjajna, spoj mladosti i iskustva. Od starijih igrača bih izdvojio Vasiljevića, našeg kapitena, uz koga učim i dosta napredujem.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Veljko Vidakov

U nastavku prvenstva sve je moguće

 

Bodovni zaostatak za vrhom tabele postoji, ali je interesantno čuti kakve su ambicije kluba u nastavku sezone:

- Ambicije u klubu su svakako visoke. Krenuli smo sjajno i u prva četiri meča ostvarili isto toliko pobeda uz gol koeficijent 12:0. Nakon toga je došlo do krize i nekolicine lošijih rezultata. Od baraž pozicije udaljeni smo devet bodova. Dobrim radom i zalaganjem, mislim da sve navedeno možemo nadoknaditi. Sve je moguće.

Na kraju, bilo je interesantno čuti mišljenje o treneru:

- O treneru Jovanoviću imam samo reči hvale. Poznajemo se dugo, bio mi je trener u omladinskim selekcijama. Pre par godina smo trebali da sarađujemo u Donjem Sremu ali put nam se razišao, sad smo zajedno i nadamo se novim uspesima - zaključio je Veljko Vidakov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading