UŽIČANI NASTAVILI TAMO GDE SU STALI PRETHODNE JESENI: "Kraljevi remija" pripreme započeli uobičajenim rezultatom! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.01.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zrno po zrno, pogača, bod po bod, opstanak...

UŽIČANI NASTAVILI TAMO GDE SU STALI PRETHODNE JESENI: "Kraljevi remija" pripreme započeli uobičajenim rezultatom! (FOTO GALERIJA)

Foto: GFK Sloboda Užice

Čak 12 puta u 19 odigranih prvenstvenih mečeva fudbaleri GFK Slobode iz Užica remizirali su tokom prethodne jeseni u okviru Prve lige Srbije. Ovakav rezultat uslovio je da se užički prvoligaš, na kraju prvog dela šampionata nađe tek na devetoj poziciji i pored činjenice da su tokom jeseni zabeležili samo jedan poraz više u odnosu na lidera, ekipu novobeogradskog IMT-a.

 

Kako su okončali jesen, tako su nastavili i tokom zimskih priprema. U prvom kontrolnom susretu, ekipa GFK Slobode gostovala je u Ivanjici gde je sa ekipom Javor-Matisa odigrala nerešeno - 1:1.

Oba pogotka viđena su tokom drugog poluvremena. Gol za ivanjičku ekipu postigao je Petar Gigić, a strelac pogotka za "ere" bio je Marko Bačanin, fudbaler koji je pre samo nekoliko dana stigao u redove kluba sa stadiona "Radomir Antić".

Posebno treba napomenuti da je GFK Sloboda ovaj susret odigrala u kombinovanom sastavu, a tokom drugog poluvremena na terenu su bila čak trojica igrača koji nastupaju za omladinski pogon užičkog kluba.

Kada je reč o već pomenutom Marku Bačaninu, on je nedavno postao član crveno-crne užičke porodice. Reč je o dvadesetčetvorogodišnjem napadaču koji u Užice stiže iz pančevačkog Železničara za koji je tokom prethodne jeseni zabeležio 11 nastupa. Bačanin je ponikao u redovima Smedereva, a tokom seniorske karijere nastupao je za novosadsku vojvodinu, ivanjički Javor, Radnički 1912 iz Sombora, Omladinac iz Novih Banovaca i kruševački Napredak. Novi napadač Užičana ima i internacionalnog iskustva pošto je nastupao za grčki Kisamikos i slovenačku Tabor Sežanu.

Foto: GFK Sloboda Užice

Potpisao ugovor i odmah se upisao u strelce

 

Kada je reč o nastavku takmičenja u okviru Prve lige Srbije, ekipa GFK Slobode će  u prolećnoj premijeri 25. februara dočekati lidera ekipu novobeogradskog IMT-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading