BANJIČKA TEŠKA ARTILJERIJA: Rad brojao do šest!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.01.2023

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednju prvenstvenu pobedu ostvarili su polovinom meseca oktobra, ali su pripreme započeli na najbolji mogući način.

BANJIČKA TEŠKA ARTILJERIJA: Rad brojao do šest!

Foto: FK Rad

U poslednjih pet odigranih mečeva, ekipa beogradskog Rada ostvarila je svega jedan remi (GFK Sloboda 1:1) i četiri poraza (RFK Novi Sad 1921 0:2, Trayal 1:2, Jedinstvo Ub 1:2 i RFK Grafičar 1:6), ali se čini da aktuelne pripreme donose i buđenje nekadašnjeg superligaša sa Banjice.

 

Tokom prethodne nedelje "građevinari" su na gostovanju u Ulici Ljubice Luković savladali lidera beogradske grupe srpskoligaškog karavana, ekipu Zvezdare rezultatom 3:1, a danas su odigrali i drugi pripremni meč u kojem je protivnik bila ekipa BSK Borče koja je prethodnu jesen okončala u donjem domu trećeg stepena srpskog fudbalskog takmičenja.

Puleni novopostavljenog trenera Igora Savića sa dva pogotka Jokovića i po jednim Bacanovića, Zonjića, Kruza i Arsića deklasirali su Borčane rezultatom 6:0.

Potpuno je jasno da poslednja dva ostvarenja i pored činjenice da su učinjena u prijateljskim susretima, u mnogome podižu moral ekipi i najavlajuju izlazak iz krize koja za cilj u aktuelnoj sezoni, mora imati opstanak banjičkog kluba u okvirima drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

Foto: FK Rad

Na Banjici duvaju neki novi vetrovi

 

Da podsetimo, Rad je prvi deo sezone u okviru Prve lige Srbije okončao sa skorom od tri pobede, sedam remija i devet poraza i sa 16 osvojenih bodova zauzima pretposlednju 15. poziciju na tabeli ovog ranga takmičenja. 

"Građevinari" trenutno imaju četiri boda manje u odnosu na novobeogradski Radnički koji je prvi klub "iznad crte", a upravo će navedene dve ekipe odmeriti snage u okviru prvog prolećnog kola. Navedeni susret na programu je 25. februara na stadionu "kraj Studenjaka".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading