GRAFOSI PERJANICE SRPSKOG FUDBALA: Istorijsko ostvarenje kakvo se do sada nije moglo ni zamisliti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.01.2023

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnji transfer. Iz srpskog drugoligaškog karavana, pravac u klub koji se takmiči u TOP 5 evropskih liga.

GRAFOSI PERJANICE SRPSKOG FUDBALA: Istorijsko ostvarenje kakvo se do sada nije moglo ni zamisliti!

Foto: RFK Grafičar

Pred njima je velika borba za ostvarenje višedecenijskog sna, plasmana u elitni rang srpskog klupskog fudbala, ali i pre istorijskog pohoda koji se očekuje u narednim mesecima, klub sa Senjaka se upisao u anale domaćeg klupskog fudbala.

 

Prethodnog leta opremu ljubičaste boje zadužio je mladi senegalski fudbaler Falu Fol. Osamnaestogodišnji centralni bek u okviru Prve lige Srbije, tokom prvog dela sezone zabeležio je 14 nastupa, a svoje odlične igre krunisao je i jednim pogotkom (Mačva Šabac 2:2), što nije promaklo ni evropskim emisarima.

Senegalac je tokom ove zime parafirao troipogodišnji ugovor sa francuskim Remsom čime je ostvaren istorijski tranfer jednog fudbalera srpskog drugoligaškog karavana u klub koji egzistira u jednoj od pet najjačih ligaških takmičenja Starog kontinenta.

Prema dostupnim informacijama do kojih je došao naš portal, Grafičar je od navedenog transfera inkasirao pola miliona evropskih novčanica, a ukupna suma može biti i duplirana po osnovu dogoverenih bonusa i procenata od naredne prodaje. Istovremeno, mora se naglasiti da je ovo i treći transfer po svom obimu koji je ostvaren u okviru srpskog fudbala tokom aktuelnog zimskog prelaznog roka.

Foto: FC Stade Reims

Mladi Senegalac sa novim poslodavcima

 

Ekonoski isplativije poslove ostvarili su lučanska Mladost i novosadska Vojvodina koji su za transfera svojih perjanica Đorđa Gordića i Jovana Miloševića inkasirali 1,9, odnosno 1,2 miliona evra.

Popularnim "grafosima" ostaje da pronađu adekvatnu zamenu i nastave pohod ka istorijskom ostvarenju, plasmanu u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading