UŽIČKE DAME U KOPAČKAMA ZAPOČELE SA PRIPREMAMA: Jesen je bila za zaborav, ali očekivanja u klubu su velika! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

26.01.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njima zima ne smeta...

UŽIČKE DAME U KOPAČKAMA ZAPOČELE SA PRIPREMAMA: Jesen je bila za zaborav, ali očekivanja u klubu su velika! (FOTO GALERIJA)

Foto: ŽFK Jedinstvo Putevi Užice

Tokom prethodne jeseni u okviru Druge ženske lige - Zapad, fudbelerke užičkog Jedinstva Putevi, u šest odigranih mečeva pretrpele su isto toliko poraza, a treba i napomenuti činjenicu da ekipa nije uspela da zatrese mrežu protivnica tokom 540 minuta igre.

 

Zimska pauza je okončana i užička ekipa je započela sa pripremama. Tridesetak fudbalerki se okupilo na igralištu Sportskog centra "Krčagovo" gde će brusiti formu za nastavak sezone. Ono što u klubu posebno ističu, jeste činjenica da se ekipa konsolidovala, kao i da pored činjenice da predstavljaju najmlađu ekipu u okviru Druge ženske lige - Zapad i jedini ženski kolektiv u okviru Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije, optimizam u uspešan završetak ovosezonskog takmičenja, ne jenjava.

Na početku pripreme šef struke užičkog kluba je izjavio:

- Stvari se kreću u pozitivnom smeru. Finansijski smo se stabilizovali, a igrački kadar je ostao gotovo nepromenjen. Cilj kluba je davno proklamovan, a to je popularizacija ženskog fudbala u zlatiborskom okrugu - istakao je Aleksandar Jovanović.

 

Traba napomenuti da je ekipu tokom zimske pauze napustila samo jedna igračica. U pitanju je talentovana golmanka Jana Đorđević koja karijeru nastavlja u redovima čačanskog Borca, a treba posebno istaći da je ona jedna od dve fudbalerke u istoriji užičkog ženskog fudbala koja je uspela da se izbori da se njeno ime nađe na užem spisku mlade reprezentacije Fudbaslkog saveza regiona zapadne Srbije.

Druga na tom spisku jeste kapitenka pionirske selekcije i jedna od osnivačica užičkog ženskog fudbalskog kolektiva, Tara Tadić koja je pred prolećna iskušenja izjavila:

- Dosta dobra polusezona je iza nas. Nadamo se još većem broju devojaka, kao i novim pobedama na svim poljima. Čast mi je što sam se našla na skraćenom spisku i nadam se da će još mnogo devojaka iz našeg kluba ostaviti trag u srpskom fudbalu.

Rezultati užičkog kluba tokom prvog dela šampionata:

1. kolo: Jedinstvo Putevi (Užice) - Jedinstvo (Ub) 0:3

2. kolo: Karađorđe (Topola) - Jedinstvo Putevi (Užice) 15:0

3. kolo: Jedinstvo Putevi (Užice) - Loznica (Loznica) 0:9

4. kolo: Jedinstvo Putevi (Užice) - Kraljica Marija (Novo Selo) 0:5

5. kolo: Nika 2020 (Smederevo) - Jedinstvo Putevi (Užice) 4:0

6. kolo: Jedinstvo Putevi (Užice) - Mačva (Šabac) 0:10

 

 

Borbu za ostvarenje boljih prolećnih rezultata, užičko Jedinstvo Puteva započinje na Ubu gde će odmeriti snage sa klubom identičnog imena.

Treba napomenuti da su dve ekipe do sada odigrale tri zvanična susreta i u sva tri je klub sa Uba ubedljivo slavio. U sezoni 2021/22 Jedinstvo sa Uba je slavilo rezultatima 11:0 u Užicu i 9:1 na Ubu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading