JESENJI DEO ZA ZABORAV: Moravac doveo već šest novih igrača, iz "penzije" aktivirao dvojicu!

Autor:

Sport

20.01.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak osam novih imena nalazi se na spisku igrača za prolećni deo prvenstva.

JESENJI DEO ZA ZABORAV: Moravac doveo već šest novih igrača, iz "penzije" aktivirao dvojicu!

Foto: FK Moravac Čečina

Veliki remont igračkog kadra

Moravac igra svoju šestu vezanu sezonu u Nišavskoj okružnoj ligi. Posle jesenjeg dela ove godine ne stoje baš najbolje na tabeli.

Republika

Učinak 3-0-11 bio je dovoljan za 14. poziciju na tabeli. Jedina ekipa ispod njih, Sloga 1980 ima tri boda manje. Na proleće se očekuje velika bitka za opstanak u ligi između nekoliko timova iz donjeg doma.

Uprava kluba iz Čečine poučena lošim rezultatima u prvom delu odlučila je da dosta promeni igrački kadar za prolećni deo prvenstva. U zimskom prelaznom roku ekipa je pojačan dolaskom za sada osam igrača.

Prvi novajlija je Bojan Prokić (39) koji igra na poziciji golmana. Ovo je njegov drugi mandat u Moravcu, između dva perioda u dresu tima iz Čečine nastupao je za Baličevac.

Antonio Stanković (22) prethodnu polusezonu proveo je u ekipi Malošište u Zoni Centar, a pre toga nosio je dres 10. Februara. Pokriva bočne pozicije na terenu.

Mitić Stefan (32) dolazi iz ekipe Moravac (Pečnjevce) i najbolje se snalazi na poziciji veznog igrača. Do sada je nastupao za veliki broj klubova. Između ostalog nosio je dres Moravca (Zaplanjska Toponica), Mladosti (Kutleš), Slobode (Donje Brijanje), Železničara (Brestovac) i Sloge iz Lipovice.

Stefan Aleksić (29) dolazi iz redova Toplice (Šarlinac), igra na poziciji štopera. U karijeri je igrao i za Železničar (Brestovac), Arbanasce, Orljane i Dunđerski.

Miodrag Stanković (36) dolazi iz Svrljiga, a igrao je još i za Jedinstvo (Gornji Matejevac) i Kopernikus Železničar. Iskusni levonogi fudbaler pokriva više pozicija na terenu.

Todorović Nikola (31) dolazi iz redova Zadrugara (Žitorađa). Igrač sa velikim iskustvom igranja u jačim rangovima. Nastupao je za Žitorađu, Pukovac, Svetlost (Badnjevac), Malošište, Timočanin, Dinamo (Vranje) i Sinđelić iz Niša.

Pored šest novajlija uprava kluba aktivirala je ponovo i dva bivša igrača. Bojan Đorđević i Nemanja Tošić će ponovo obući kopačke kako bi pomogli Moravcu da sačuva status u okružnom rangu.

Iz kluba su kratko povodom novih lica u igračkom kadru izjavili:

- Očekujemo dosta bolje partije u nastavku prvenstva. Jesenji deo sezone je bio za zaborav, pružili smo ispod prosečne partije. Što se tiče prelaznog roka neće biti velikih dolazaka. Ukoliko iskoči igrač sa odličnim karakteristima u napadu probaćemo da ga angažujemo. 

Moravac u prvom kolu nastavka sezone gostuje ekipi Taskovići. U prvom susretu u Čečini rezultat je bio 5:0 za gostujući sastav.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading