(NE)OČEKIVANA ODLUKA: Nekadašnji fudbaler Partizana, Granade i Votforda, napustio klub!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.01.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelazni rok se može ikarakterisati kao dvosmerna ulica.

(NE)OČEKIVANA ODLUKA: Nekadašnji fudbaler Partizana, Granade i Votforda, napustio klub!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Ekipa RFK Novi Sad 1921 započela je pripreme za nastavak sezone u okviru Prve lige Srbije. Popularni "kanarinci" prvi deo takmičenja okončali su na šestoj poziciji sa samo bodom manje u odnosu na četvrtoplasirani sremskomitrovački Radnički koji trenutno drži poziciju koja vodi u baraž za popunu elitnog ranga srpskog fudbala.

 

Kako bi klub što spremnije dočekao nastavak šampionata i pokušao da se ravnopravno uključi u borbu za sam vrh tabele, u "srpsku Atinu" već su stigla tri pojačanja. U pitanju su Regan Obeng, Ljubiša Reljić i Ognjen Mažić, a sada su na red i došli i odlasci sa popularne "Detelinare".

Kako je klub zvanično informisao javnost, Nemanja Ilić i Strahinja Karišić više nisu članovi novosadske ekipe.

Tridesetogodišnji centralni bek Nemanja Ilić nakon šest meseci provedenih u dresu "kanarinaca" napušta klub. On je prethodne jeseni zabeležio 14 nastupa u prvoligaškoj konkurenciji i bio strelac jednog pogotka.

Ilić je u redove Novog Sada stigao iz gradskog rivala Mladosti GAT, a tokom karijere je nastupao za ČSK Pivaru, OFK Bačku i već pominjanu novosadsku Mladost GAT, a istovremeno se mora istaći da iza sebe ima i bogato internacionalno iskustvo nastupajući za skopski Rabotnički, tuzlansku Slobodu i tajlandske klubove Samutsongram i Samut Sakhon.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Nemanja Ilić i Strahinja Karišić napustili redove "kanarinaca"

 

Strahinja Karišić je takođe prethodnog leta stigao na "Detelinaru". Zabeležio je 16 nastupa u prvom delu sezone i bio strelac jednog pogotka. Treba napomenuti da dvadesetpetogodišnji vezni fudbaler iza sebe ima bogato igračko iskustvo nastupanja u Radu, Partizanu, Teleoptiku, Voždovcu, beogradskom Sinđeliću,..., ali treba istaći da je tokom karijere nosio i dres španske Granade, engleskog Votforda, brazilskog Fluminensea i slovenačkog Primorja.

Za sada nije poznato gde će navedeni dvojac nastaviti igračke karijere.

Da podsetimo, tokom priprema za nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije, RFK Novi Sad 1921 će do 4. februara raditi u Novom Sadu, a dan kasnije sledi put u Međugorje na završne desetodnevne pripreme tokom kojih će biti odigran i određen broj pripremnih susreta.

Start prolećnog dela sezone zakazan je za 25. februar, a ekipa RFK Novi Sad 1921 u prvom kolu nastavka šampionata gostuje u Kruševcu ekipi Trayala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading