PARAF NEKADAŠNJEG MLADOG REPREZENTATIVCA: Igrao je u Francuskoj, Hrvatskoj, Finskoj i Južnoj Koreji, a sada stiže na "Švajcariju"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.01.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za opstanak je primarni cilj i njoj je sve podređeno.

PARAF NEKADAŠNJEG MLADOG REPREZENTATIVCA: Igrao je u Francuskoj, Hrvatskoj, Finskoj i Južnoj Koreji, a sada stiže na "Švajcariju"!

Foto: FK Zlatibor

Ne tako davno, bili su deo srpske klupske fudbalske elite, a u narednih šest meseci predstoji im grčevita borba za očuvanje statusa u Prvoj ligi Srbije.

 

Fudbaleri Zlatibora prethodnu jesen okončali su na poslednjoj 16. poziciji drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja. Svega tri trijumfa, šest remija i čak deset poraza, ostvarenje su ekipe iz Čajetine i veliko je pitanje hoće li se ekipa sa popularne "Švajcarije" spasiti ispadanja u rang takmičenja u kojem su poslednji put egzistirali u sezoni 2017/18.

U nadi da je opstanak moguć, rukovodstvo Zlatibora pojačalo je igrački kadar iskusnim napadačem koji iza sebe ima iskustvo igranja u Francuskoj, Hrvatskog, Finskoj i Južnoj Koreji.

Tridesetogodišnji Uroš Đerić, nakon tri i po sezone provedene u Južnoj Koreji vraća se u srpski fudbal i biće jedna od glavnih uzdanica Zlatibora kada je borba za opstanak u pitanju.

Igračku karijeru započeo je u redovima Radničkog iz Nove Pazove, a januara 2011. godine seli se u Francusku i postaje član Amiena u kojem je proveo godinu i po dana. Nakon kratkog boravka u hrvatskom Interu iz Zaprešića i findkom VPS-u, leta 2013. godine postaje član niškog Radničkog, a zatim je nosio opremu čačanskog Borca, Mladosti iz Lučana, užičke Slobode i kruševačkog Napretka iz kojeg se seli u Južnu Koreju. 

Foto: FK Zlatibor

Hoće li se na "Švajcariji" i naredne jeseni gledati prvoligaški fudbal?

 

Treba napomenuti da je tokom igračke karijere, jednom poneo i dres mlade reprezentacije Srbije i to u susretu koji je 16. maja 2012. godine odigran protiv izabrane selekcije Slovenije (1:0). 

Priliku za debi u dresu novog kluba Uroš Đerić će imati u prvom kolu nastavka šampionata kada će Zlatibor gostovati na stadionu "Dragan Džajić" na Ubu ekipi Jedinstva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading