NAKON VIŠE OD DECENIJE I PO, VREME JE ZA RASTANAK: Sportski direktor obrazložio razloge prekida saradnje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.01.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme i za rastanak.

NAKON VIŠE OD DECENIJE I PO, VREME JE ZA RASTANAK: Sportski direktor obrazložio razloge prekida saradnje!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Fudbalski kub Metalac iz Gornjeg Milanovca započeo je pripreme za prolećni deo sezone. I pored činjenice da je ekipa iz grada podno Rudnika jesenji deo šampionata okončala na razočaravajućoj 13. poziciji Prve lige Srbije, niko u Gornjem Milanovcu ne gubi nadu da klub u aktuelnoj sezoni neće očuvati status prvoligaša.

 

Međutim, u odlučujuće borbe Metalac kreće bez fudbalera koji je godinama unazad bio svedok svih klupskih uspona i padova. 

Nakon punih 16 godina, od kojih je poslednjih pet proveo u seniorskom sastavu, centralni bek Ilija Milićević napušta Gornji Milanovac i tokom narednog proleća nastupaće za ekipu Kolubare iz Lazarevca.

Tim povodom medijima se obratio i sportski direktor Metalca Ivan Vuksanović:

- Ilija je besprekoran momak, talentovan, vredan, vedrog sportskog duha. Tu je od svoje šeste godine; bio je kapiten kadeta i omladinaca, kasnije prvog tima. Bio je i deo sjajne ekipe koja je sa Žarkom Lazetićem imala onu vrhunsku sezonu u Superligi, i nastavlja da pruža sjajne partije.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Slede superligaški izazovi - Ilija Milićević

 

O razlozima napuštanja Gornjeg Milanovca, Vuksanović je za klupski sajt izjavio:

- On je naprosto poželeo da se okuša u novoj sredini, da stekne nova iskustva, što je sasvim prirodno. Naše poštovanje prema njemu je ogromno i izašli smo mu u susret, uprkos tome što odlasci igrača nisu planirani za ovaj momenat. Napravili smo izuzetak. S druge strane, već imamo jasnu ideju ko će biti njegova zamena. Icku želimo mnogo uspeha, sreće i dobrih igara, on je ona prava sjajna zvezda našeg kluba i vrata će mu kod nas uvek biti otvorena. 

Da podsetimo, tokom zimske pauze nove akvizicije gornjomilanovačkog kluba postali su Branislav Marković (Voždovac), Dušan Stević (Rad), Luka Vulin (Kolubara) i Dejan Petković (Zlatibor), a do sada jedini koji je napustio redove sportskog kolektiva podno Rudnika, jeste Vasilije Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading