SRPSKI DŽON TERI: Dve decenije vernosti klubu! Jednu stvar posebno ističe - nije sve u novcu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.01.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska priča kakva se retko sreće u savremenom fudbalu.

SRPSKI DŽON TERI: Dve decenije vernosti klubu! Jednu stvar posebno ističe - nije sve u novcu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Milan Zečević

Nekadašnji engleski reprezentativac Džon Teri gotovo kompletnu igračku karijeru proveo je u redovima londonskog Čelsija. Član "plavaca" postao je 1995. godine kada je imao svega 15 godina i na "Stamford Bridžu" je ostao do 2017. godine kada se preselio u Birmingem i u dresu Aston Vile okončao profesionalnu karijeru.

 

Ovoga puta priča o ljubavi prema fudbalu i vernosti klubu stiže iz Kuzmina, mesta u opštini Sremska Mitrovica čije je područje bilo naseljeno još u doba praistorije, a po predanju samo ime dobilo je po svetim mučenicima i besrebrenicima, lekarima i čudotvorcima svetim Kozmi i Damjanu.

Kuzmin je svoje fudbalsko mezimče dobio 1926. godine, a do današnjih dana jedan od najznačajnijih izdanaka Fudbalskog kluba Graničar jeste Milan Zečević koji je kompletnu svoju igračku karijeru posvetio ovom fudbalskom kolektivu, a nedavno je obelodanjeno da će i narednog proleća nositi zeleno-beli dres.

- Od malena sam igrao i zavoleo fudbal, a kako i ne bih kada je to bio jedini sport kojim su deca u Kuzminu mogla da se bave. Član Graničara postao sam 1992. godine kada sam imao svega šest godina, a interesantno je napomenuti da mi je tadašnji trener istovremeno bio i nastavnik fizičkog u Osnovnoj školi. Prošao sam sve starosne kategorije i sa 17 godina, 2003. postajem član prvog tima Graničara - započeo je svoju priču za portal Republika.rs popularni "Zeka".

 

- Do današnjih dana veran sam Graničaru, mada moram istaći da sam dve godine, u periodu od 2018. do 2020. godine, proveo u Kini gde sam pored igranja turnira u futsalu i fudbalu, radio i kao trener sa mladim kineskim fudbalerima. Po izbijanju epidemije koronavirusa, vratio sam se u Srbiju, Kuzmin i naravno u ekipu Graničara.

 

Ovakva vernost jednom klubu retko se sreće, interesantno je bilo čuti da li je tokom svih ovih godina Milan Zečević imao i ponude drugih klubova

- Ponuda je svakako bilo, ali niti jedna nije bila zadovoljavajuća. Nije tu u pitanju novac. On me nikada nije interesovao. Ovde su svi moji prijatelji, ovde igram iz ljubavi, volim ovaj klub, a sve to novac ne može da nadomesti. Bio sam u Kini te dve godine, ali sam se vratio svojoj kući i ovde ću igrati dok god me noge budu služile, a nadam se da ću posle raditi i kao trener.

Jesenji deo sezone Graničar je u okviru Sremske lige okončao na 14. poziciji sa isto toliko osvojenih bodova i u nastavku sezone klubu predstoji borba za opstanak. Kako navedeno ostvarenje karakteriše iskusni fudbaler?

- Novi smo u ovom rangu takmičenja, ali smo možda i mogli da osvojimo neki bod više. Ipak, u klubu niko ni ne razmišlja da ćemo se boriti za opstanak. Ovaj klub ima uslove za takmičenje dva ranga više. Zahvaljujući predsedniku i ljudima koji vode klub, a koji vole fudbal i sport, stvoreni su nam fantastični uslovi. Mi na našim utakmicama uvek imamo gotovo 1.000 ljudi na tribinama. To jednostavno niko nema. Fudbal u Kuzminu se zaista voli.

Prvi deo šampionata Budućnost iz Salaša Noćajski je okončala na prvoj poziciji, prate ih ekipe Šumara iz Ogara i Srema iz Sremskih Mihaljevaca. Kakav će biti rasplet šampionata i gde je mesto Graničaru?

- Svi klubovi su se tokom ove zime pojačali. Zaista Sremska liga nikada nije bila ovako jaka, kao što je to u aktuelnoj sezoni. Ko će biti šampion, teško je prognozirati. Mnogo faktora će na to uticati. Jedino u šta sam siguran, jeste da Graničar neće strepeti za opstanak. Pojačali smo se mladim igračima i videćemo za koju poziciju će to biti dovoljno.

 

Klupski i lični planovi?

- Prethodne sezone smo ušli u Sremsku ligu i smatram da je ova liga idealno takmičenje za klub. Već sam rekao da po uslovima koje posedujemo možemo igrati i u višem rangu, ali Vojvođanska liga zahteva mnogo duže putovanja i samim tim iziskuje veće troškove. U ovom takmičenju svaki meč je lokalni derbi koji privlači veliku pažnju publike. Teško je opisati taj osećaj kada u danu odigravanja prvenstvenog meča, od samog jutra sa nestrpljenjem iščekuješ da kreneš ka stadionu i da meč počne. Što se mene lično tiče, planiram da igram dok god to budem mogao. Imam 36 godina i trčaću za "bubamarom" dok me noge budu služile. Sad počinju i pripreme za nastavak sezone, a ja ću i u ovim godinama biti prvi koji će doći na stadion - zaključio je popularni Zeka.

"Srpski Džon Teri" nastavlja svoju fudbalsku bajku i druženje sa "bubamarom" sa isto onoliko žara, kao što je to činio pre dve decenije kada je kao golobradi momak prvi put na igralište istrčao u opremi voljenog kluba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading