NJIMA JE STRAH NEPOZNATO OSEĆANJE: Nakon Nedovića i Đokovića, podršku Stefanu i Milošu uputio i golman kosovskomitrovačkog kluba! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.01.2023

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje majke rađaju Obiliće.

NJIMA JE STRAH NEPOZNATO OSEĆANJE: Nakon Nedovića i Đokovića, podršku Stefanu i Milošu uputio i golman kosovskomitrovačkog kluba! (FOTO)

Foto: OFK Dif Kosovska Mitrovica

Na Badnji dan 2023. godine, kuršumi su po ko zna koji put mogli jednu srpsku porodicu na Kosovu i Metohiji da zaviju u crno.

 

Jedanaestogodišnji Stefan Stojanović i njegov deset godina stariji brat Miloš bili su krivi samo zato što su na Badnji dan, na zemlji svojih predaka, činili isto ono što su vekovima unazad radili njihovi preci. Sa Badnjakom u rukama kremuli su put svog doma, ne bi li dočekali Božić i proslavili dan rođenja Isusa Hrista.

Umesto da Hristovo rođenje obeleže u svom domu, mladići su zahvaljujući zločinačkoj ruci završili u bolnici, ali na sreću, ako se išta srećom može nazvati, nanešene rane nisu opasne po život i obojica momaka će se fizički oporaviti, ali bol u duši svakako će ih pratiti.

Mnogobrojni sportisti i sportski radnici uputili su podršku hrabrim momcima koji su preko noći postali simboli borbe ovog naroda za svoj opstanak u južnoj srpskoj pokrajini.

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović je na evroligaški susret protiv Valensije izašao u majici na kojoj su bile ispisane reči podrške Stefanu i Milošu, a nakon susreta je i izjavio:

- Želeo bih ako mogu ovu pobedu da posvetim dvojici momaka kod kuće  Milošu i Stefanu Stojanoviću... Oni su pogođeni od strane nekih jako loših ljudi danas kada je Božić u Srbiji. Hoću ovu pobedu da posvetim njima.

Foto: printscreen/SportKlub

Nemanja Nedović sa jasnom porukom pred duel protiv Valensije

 

Podršku srpskim dečacima uputio je i najbolji svetski teniser Novak Đoković. On je na svom zvaničnom Instagram profilu podelio fotografiju upravo Nemanje Nedovića, a stavio je i emotikone koji simbolizuju molitvu za Stefana i Miloša.

Foto: Instagram printscreen/djokernole

I najbolji teniser sveta uputio je reči podrške sunarodnicima sa KiM

 

Pored navedenih, podršku svojim sugrađanima, drugarima i prijateljima, pružili su i predstavnici OFK Dif iz Kosovske Mitrovice. Na najradosniji pravoslavni praznik, prvi golman ove ekipe Strahinja Malinovski je posetio u bolnici Stefana i Miloša i uz želje za brzim oporavkom uručio im skromne poklone, uz nadu da će se uskoro videti i na fudbalskom terenu.

Foto: OFK Dif Kosovska Mitrovica

 

 

Stefan i Miloš postali su novi simboli i junaci borbe srpskog naroda da opstane na prostoru Kosova i Metohije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Srba

09.01.2023 20:56

🥰 Svaka čast