LAUREATI JESENJEG DELA SEZONE: Zona Centar!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.01.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su obeležiji prvi deo sezone 2022/23...

LAUREATI JESENJEG DELA SEZONE: Zona Centar!

Foto: OFK Sinđelić Niš

Jesenji deo sezone u okviru četvrtog ranga srpskog fudbalskog takmičenja, Zone Centar, protekao je u znaku niškog OFK Sinđelića koji je dominantno stigao do liderske pozicije sa čak 13 bodova više u odnosu na prvog pratioca i čini se da je pitanje putnika u viši rang već rešeno.

 
- Borba za vrh tabele:

Kao što je već rečeno, OFK Sinđelić je jesenji deo šampionata okončao na liderskoj poziciji sa skorom od 14 pobeda u 15 odigranih mečeva i u nastavak šampionata ulazi sa 13 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Bukovika iz Ražnja. Na pozicijama od 3. do 5. mesta nalaze se Morava iz Žitkovca, OFK Napredak 1929 iz Aleksinca i Svrljig, ali oni sa skorom od 27 bodova u ovom momentu ne mogu konkurisati za plasman u viši rang Srpsku ligu Istok.

Foto: FK Bukovik

Mogu li fudbaleri Bukovika da naprave senzaciju u nastavku šampionata?

 

- Borba za opstanak:

I kada je reč o borbi za opstanak, čini se i da je ona u potpunosti rešena. Rudar iz Jelašnice je jesenju sezonu okončao sa svega dva boda i izvesno je da će se ovaj klub od naredne jseni takmičiti u nižem rangu takmičenja.

Zahvaljujući lošim rezultatima sportskog kolektiva iz Jelašnice, može se reći da su ekipe Orljana sa deset bodova, kao i Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca (14) i Malošište (16) u ovom momentu van ugrožene zone.

Republika

Foto: FK Rudar Jelašnica

Čuda se ne događaju svaki dan - Rudar će teško obezbediti opstanak

 

- Laureati prvog dela sezone:

Po mišljenju kako fudbalskih stručnjaka, ali i sportske javnosti najbolji igrač jesenjeg dela takmičenja u okviru Zone Centar, jeste Petar Ikić fudbaler OFK Sinđelić, a i ostali laureati stižu iz niškog kluba. Najbolji strelac je Aleksandar Stojković, najbolji golman Dušan Stojiljković, najbolji mladi fudbaler Sava Stoičić, a trener jesenjeg dela šampionata jeste Stevan Stefanović.

Na kraju, izabran je i tim jeseni Zone Centar kojeg čine čak desetorica fudbalera niškog OFK Sinđelića: Stojiljković (OFK Sinđelić), Mršević (OFK Sinđelić), Cvetković (OFK Sinđelić), Jović (OFK Sinđelić), Stošković (OFK Sinđelić), Stamenković (OFK Sinđelić), Topalović (OFK Sinđelić), Ivečić (OFK Sinđelić), Ikić (OFK Sinđelić), Stojković (OFK Sinđelić), Prokić (Bukovik).

- U prvom prolećnom kolu Zone Centar sastaće se:

Jedinstvo (Gornji Matejevac) - Bukovik (Ražanj)

OFK Sinđelić (Niš) - OFK Napredak 1929 (Aleksinac)

Palilulac (Niš) - Naša krila 1936 (Belotinac)

Rudar (Jelašnica) - Orljane (Orljane)

Delijski Vis (Niš) - Mladost (Batušinac)

Morava (Žitkovac) - Mladost (Medoševac)

Malošište (Malošište) - OFK Niš (Niš)

Svrljig (Svrljig) - Pukovac (Pukovac)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading