TOBDŽIJE IZ KRAGUJEVCA: Arsenal ponovo bije bitke za povratak na stare staze!

Autor:

Sport

03.01.2023

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dotadašnji stabilan zonaš Arsenal iz Kragujevca 2017. godine odlukom uprave usled teške finansijske situacije istupio je iz Zone Morava.

TOBDŽIJE IZ KRAGUJEVCA: Arsenal ponovo bije bitke za povratak na stare staze!

Foto: FK Arsenal 1930 Kragujevac

Sledećih pet godina ekipa se nije takmičila u seniorskom fudbalu što je za mnoge i dan danas velika enigma. Istorija kluba, njegova slavna prošlost i dalje se pominjala zahvaljujući MIlanu Čimburoviću i Branku Smiljkoviću kroz svoje mlađe selekcije.

Republika

Bilo je pokušaja 2020. godine da se opet aktivira prvi tim, ali se usled svima znanih razloga od toga odustalo. U leto 2022. grupa entuzijazista predvođena novim predsednikom Milašinom Tomovićem, kao i trenerima Čimburovićem i Smiljkovićem odlučila se za preuzimanje koraka. Sportski deo priče poveren je mladom i perspektivnom treneru Veljku Stojanoviću koji je dobio odrešene ruke u formiranju igračkog kadra. 

Sastav Arsenala broji oko 30 igrača, uglavnom su svi ponikli u mlađim kategorijama. Ove sezone klub se takmiči u Trećoj gradskoj ligi Kragujevca i nakon jesenjeg dela prvenstva nalazi se na šestoj poziciji. 

Predsednik Tomović za naš portal povodom ponovnog aktivniranja kluba izjavio je:

- Nakon pet godina takmičarske pauze na poziv mojih prijatelja koji su treneri u mlađim kategorijama odlučio sam da prihvatim funkciju na kojoj sam sada. Pre svega, ambicije kluba jesu finansijska stabilizacija, poboljšanje infrastrukture kao i ulazak prve ekipe u viši rang. Za sada funkcionišemo uz pomoć sopstvenih izvora i sponzora kojima se ovom prilikom i zahvaljujem. Proći će još dosta vremena da se vratimo na staze stare slave, ali sa mladim sastavom imamo svetlu budućnost.

Republika

Foto: FK Arsenal 1930 Kragujevac

Kolektiv Arsenala

 

Trener Stanojević veruje u uspeh ekipe.

- Mi smo Arsenal i moramo razmišljati uvek šampionski. Cilje je prvo mesto i povratak u Drugu gradsku ligu za početak, a za dalje ćemo videti. U prošlom prelaznom roku došao je bukvalno ceo tim. Većina seniora je prošlo kroz mlađe kategorije, tako da svi dobro znaju šta i kako se traži od njih. Sve ovo na početku bila je po mnogima nemoguća misija, ali smo verovali da možemo formirati konkurentan tim i to smo na kraju i uspeli. Posebno bih istakao naša dva najiskusnija fudablera, Predraga Polovinu koji je kapiten i Marka Tatića. Momci koji su uzor mladima uz još nekoliko prekaljenih asova. Nekoliko sadašnji igrača koji su prihvatili poziv da se vrate su u ovom dresu osvajali kup grada i pehar šampiona Prve gradske lige Kragujevca. 

Republika

Foto: FK Arsenal 1930 Kragujevac

Simpatizeri tobdžija su se uželeli tima i mečeva

 

Neka zvučna imena igraju u Arsenalu, trener je skrojio tim baš po meri.

- Nenad Keljević, nekadašnji igrač Radničkog 1923 i Vodojaže je takođe naš član. Tu je i Miljan Kuč koji je igrao zonski rang takmičenja. Posebno smo ponosni na našu decu. Utakmice počinje sa minimum 5, 6 bonus igrača što je retkost i u višim rangovima takmičenja. Prosek godina je oko 18 i to je velika stvar i ponos za naš klub. Posebno bih istakao Iliju Vavana koji svojim talentom i umećem već sada pravi ozbiljnu razliku na terenu.

Arsenal prolećni deo prvenstva otvara na gostovanju ekipi Bukorovac. U prvom susretu na otvaranju sezone rezultat je bio 3:0 za tobdžije. Zaostatak za liderom je sedam bodova, po nekima veliki, ali i dostižan pogotovo imajući u vidu da je u igri još 30 bodova.

BONUS VIDEO:  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading