U METALCU NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU: Igrač bogatog internacionalnog iskustva stigao u grad podno Rudnika!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.01.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve misli su usmerene ka formiranju respektabilnog sastava koji će uvesti klub u mirnu luku.

U METALCU NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU: Igrač bogatog internacionalnog iskustva stigao u grad podno Rudnika!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Ostvarenja prethodne jeseni bila su razočaravajuća. Nekadašnji superligaš nalazi se na pragu silaska u srpskoligaški fudbalski karavan i usled toga svi u gradu podno Rudnika, tokom zimske pauze čine sve kako bi se navedeni sunovrat sprečio.

 

Fudbalski klub Metalac iz Gornjeg Milanovca tokom prethodne jeseni u okviru prvoligaškog karavana, zabeležio je svega pet trijumfa u 19 odigranih mečeva i svi u klubu su složni u činjenici da je "sveža krv" neophodna kako bi se u narednom periodu ostvarilo željeno.

U tom cilju, član gornjomilanovačkog kluba već je postao krilni napadač Branislav Marković, a u klupskim prostorijama predstavljen je i novi igrač Metalca. Reč je o Dušanu Steviću, dvedesetsedmogodišnjem desnom beku koji iz sebe ima i zavidno inernacionalno iskustvo.

Prve utiske o novoj sredini, ali i podsećanje na svoje prve kontakte sa Metalcem, izneo je Stević za zvanični klupski portal:

– Čini mi se da je to bilo pre oko tri godine, dok se Metalac borio da uđe u Superligu, kada sam se u jednoj pripremnoj utakmici prvi put susreo s tim klubom, kao igrač protivničkog tima. Još tada mi je bilo jasno da se radi o kolektivu koji ima organizacionu i finansijsku stabilnost, i da grade svoju kuću na zdravim, iskrenim principima. To što se ta stabilnost ne pokazuje baš kada je u pitanju dugoročno zadržavanje u elitnom rangu, sasvim je neko drugo pitanje, koje može da se reši samo upornošću, a ja vidim da oni to imaju.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Hoće li tribine stadiona u Gornjem Milanovcu ponovo biti ispunjene?

 

Istakao je iskusni fudbaler i na kojoj poziciji sebe vidi u novom klubu:

– Većini bekova više prija da budu u ekipi koja igra ofanzivno, sa linijama visoko. Da se što manje brani, da što manje ima posla pozadi. Ali ja volim podjednako odgovornost koju nosi odbrana, kao što volim da se ide odlučno napred i na gol više. Udobno mi je u obe varijante. Ja sam čak još od omladinskog perioda igrao krilnog napadača, ali u Grčkoj je došlo do promene ka nazad, jer su videli potencijal u mojim ubacivanjima iz drugog plana. Ovde ću raditi šta god šef struke od mene bude tražio, probaćemo sve opcije, imamo vremena da uigramo najbolju taktiku za Metalac pred ono što sledi.

Treba napomenuti da je Dušan Stević tokom dosadašnje karijere nastupao za kragujevačke klubove Radnički 1923 i Šumadiju 1903, Napredak iz Kruševca i beogradski Rad iz kojeg i dolazi u Gornji Milanovac. Stević poseduje i bogato internacionalno iskustvo pošto je nastupao u Grčkoj (Panseraikos), Severnoj Makedoniji (Rabotnički Skoplje), a tokom 2021. godine jdan period je proveo u redovima MAritsburg junajteda, člana Premijer lige Južnoafričke Republike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading