ĐUROVIĆEV POVRATAK U KOMGRAP: Vreme je da tim igra lepršav fudbal, pravi se plan za viši rang!

Autor:

Sport

29.12.2022

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komgrap na proleće sa novim trenerom.

ĐUROVIĆEV POVRATAK U KOMGRAP: Vreme je da tim igra lepršav fudbal, pravi se plan za viši rang!

Foto: Privatna arhiva/Ivan Đurović

Već pet godina ekipa je član Beogradske zone. Prošlu takmičarsku godinu završili su na 12. poziciji, tik iznad zone ispadanja. 

Republika

Ove sezone start je bio veoma loš, pet vezanih poraza pretrpeo je Komgrap. Kasnije je napravljena serija od osam mečeva bez poraza, u tom periodu zabeležene su četiri pobede. Na zimsku pauzu otišli su sa 10. pozicije.

Uprava kluba je posle pet vezanih poraza promenila trenera, na klupu je došao Miroslav Šikanić, ali i pored toga što je solidno završio jesenji deo sezone - nije dogovoren nastavak saradnje. Novi šef stručnog štaba je Ivan Đurović! 

Kontaktirali smo sa Đurovićem kako bi nam izneo svoje utiske po pitanju povratka u klub posle godinu dana.

Kakav je osećaj vratiti se u Komgrap?

- Ponovo sam ovde posle godinu dana, jako dobro poznajem ekipu. Drago mi je što sam opet tu, videćemo kako će biti. 

Između dva perioda u Makiškoj šumi bilo je raznih ponuda...

- Nisam bio angažovan u nekom seniorskom klubu. Vodio sam svoju Školu fudbala Zvezdica u tom periodu. Imao sam dve ponude srpskoligaša i zonaša, ali nisam se pronašao na tim mestima i iz tog razloga nisam prihvatio ponude. 

Škola fudbala Zvezdica

- Moram da kažem da je meni Zvezdica primarna stvar. To je jedan ozbiljan rad sa decom, ozbiljan posao. Trudimo se da klince uvedemo u svet sporta. Već sedam godina radim taj posao sa još dva trenera. Za sada nam sve to ide jako lepo.

Trenerska karijera za sada ide svojim tokom?

- Krenuo sam u omladinskoj selekciji Zemuna, gde sam se zadržao sedam godina. Bio sam tu i neki period šef prvog tima. Nakon toga sam bio u BASK gde sam radio sa zaista fenomenalnim igračima. Neki od njih su napravili karijere u višim rangovima, neki čak i van granica naše zemlje. Posle idem da budem pomoćnik u Radu dok je bio u Superligi, zatim Torlak - glavni trener. 

Republika

Foto: Privatna arhiva/Ivan Đurović

Đurović dres sa brojem 7

 

Da li je bilo drugih poziva tokom rada u Zemunu?

- Bio sam pozivan u selekcije Beograda kao jedan od trenera.

Planovi po povratku u Komgrap?

- Cilj je da u drugoj polusezoni selektiramo ekipu i napravimo ozbiljan tim. Na kraju sezone uz određena pojačanja želimo da pojurimo ulazak u Srpsku ligu. 

Cilj je fudbal koji će publiku ispratiti srećnu sa stadiona?

- Gledaćemo da igramo lepo, napadački i lepršavo. Da napravimo nešto što u ovoj zonskoj ligi do sada možda nije viđeno. Da uvedemo neke novine iako je to amaterski rang.

Da li će igrački kadar da bude jači na proleće?

- Imamo već dogovorena dva pojačanja, ali pojačaćemo se sigurno sa bar još dvojicom igrača.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Ivan Đurović

Đurović i Piksi (u sredini) polažu za A licencu

 

Đurović je pored trenerske imao i impresivnu igračku karijeru...

- Ponikao sam u Borcu iz Čačka, tamo sam proveo osam godina. Sa njima sam i debitovao u Superligi. Tada sam nosio i dres omladinske reprezentacije Jugoslavije. Igrao sam kasnije za Proleter iz Zrenjanina, Budućnost Banatski Dvor, Javor, Metalac Gornji Milanovac i Radnički Novi Beograd. 

Da li je bilo angažamana i van granica naše zemlje?

- Igrao sam na Kipru gde sam nosio dres APOP, odakle sam se vratio u Obilić, zatim Mladenovac i Zemun. U Gornjoj Varoši sam završio igračku karijeru i krenuo sa trenerskim poslom. Za Zemun me vežu baš lepe uspomene. 

Đurović će prvi zanični meč sa novim-starim klubom imati na domaćem terenu protiv ekipe Zuce 2019. Trener sa velikim ambicijama i planovima, a mi mu iz sveg srca želimo da ih i ostvari sa klubom iz Makiške šume.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading