PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Balkan Mirijevo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.12.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada su bili i deo drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja. Prethodne jeseni su najavili povratak na staze uspeha, ali finansijski problemi prete da u nastavku šampionata pokvare sve što je u prethodnom periodu učinjeno.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Balkan Mirijevo!

Foto: FK Balkan Mirijevo

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Prve beogradska lige - "grupa A", jeste Fudbalski klub Balkan Mirijevo iz Beograda.

 
- Istorijat kluba:

Istorijat mirijevskog kluba izuzetno je turbulentan. Još polovinom tridesetih godina XX veka postojao je neregistrovani klub SK Mirijevo čiji su članovi uglavnom bili mirijevski školarci.

Tokom Drugog svetskog rata klub je bio aktivan i usled toga, po okončanju ratnih strahota, za posleratnu vlast on je predstavljao "neprijateljski elemt" i registracija mu nije bila dozvoljna.

Inicijativa za ponovno pokretanje kluba pojavila se polovinom pedesetih godina, a Osnivačka Skupština održana je početkom 1958. godine. Odlučeno je da klub preuzme grbi i boje najboljeg predratnog zvezdarskog kluba.

Tokom poslednje dve decenije klub se uglavnom takmičio u okviru trećeg i četvrtog stepena takmičenja (Srpska liga Beograd i Beogradska zona), a poslednjih pet sezona deo je Prve beogradske lige - "grupa A".

- Sezona 2022/23:

Prvi deo ovosezonskog takmičenja FK Balkan Mirijevo je okončao sa skorom od deset pobeda, dva remija i jednog poraza. Sezonu su započeli porazom u Zemunu od ekipe Busija (1:2), ali su u narednih 12 mečeva zabeležili deset pobeda što je bilo dovoljno za osvajanje jesenjih lovorika, mada se mora istaći da su do liderske pozicije stigli na osnovu gol koeficijenta pošto imaju isti broj bodova kao i drugoplasirana ekipa Umke.

Najubedljiviji trijumf ostvarili su na gostovanju u Jajincima kaad su u okviru 7. prvenstvenog kola savladali Heroj Polet rezultatom 6:2. Treba napomenuti da su još dva meča okončali sa četiri gola razlike, ali uz jedan manje postignut pogodak. Rezultatom 5:1 pobeđivali su Poštar Zvezdaru (6. kolo) i KFK Ravnu goru (13. kolo).

Foto: FK Balkan Mirijevo

"Šumari" su uvek uz svoj Balkan

 

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: Busije (Zemun) - Balkan Mirijevo (Beograd) 2:1

2. kolo: Balkan Mirijevo (Beograd) - Posavac Tišma (Boljevci) 1:0

3. kolo: BSK 1925 (Batajnica) - Balkan Mirijevo (Beograd) 1:3

4. kolo: Balkan Mirijevo (Beograd) - Borac (Ostružnica) 1:0

5. kolo: Šećeranac Ada (Beograd) - Balkan Mirijevo (Beograd) 0:1

6. kolo: Balkan Mirijevo (Beograd) - Poštar Zvezdara (Beograd) 5:1

7. kolo: Heroj Polet (Jajinci) - Balkan Mirijevo (Beograd) 2:6

8. kolo: Umka (Umka) - Balkan Mirijevo (Beograd) 1:1

9. kolo: Balkan Mirijevo (Beograd) - Dunav (Veliko Selo) 2:0

10. kolo: Beograd Karaburma (Beograd) - Balkan Mirijevo (Beograd) 1:1

11. kolo: Balkan Mirijevo (Beograd) - Siti Sport Klub (Beograd) 3:0

12. kolo: Bratstvo (Krnjača) - Balkan Mirijevo (Beograd) 0:3

13. kolo: Balkan Mirijevo (Beograd) - KFK Ravna gora (Beograd) 5:1

 

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

U nastavku šampionata očekuje se velika borba između Balkan Mirijeva i Umke kada je plasman u Beogradsku zonu u pitanju, mada se ne smeju izostaviti ni elipe ostružničkog Borca i Siti Sport Kluba koji nemaju veliki bodovni zaostatak za vodećim dvojcem.

Prvo kolo nastavka šampionata donosi duel između Balkan Mirijeva i zemunskih Busija i u njmu će Mirijevci imati priliku da se revanširaju rivalu za poraz na startu ovosezonskog šampionata.

Ostaje samo da se vidi sa kakvim igračkim rosterom će mirijevski klub raspolagati u nastavku šampionata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading