BLIŽI SE KRAJ RADOVA: Srpski Mančester će uskoro imati uslove na nivou engleskih premijerligaša! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.12.2022

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojeće proleće imaće istorijski prefiks za leskovački fudbal.

BLIŽI SE KRAJ RADOVA: Srpski Mančester će uskoro imati uslove na nivou engleskih premijerligaša! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: GFK Dubočica

Srpski Mančester naredne 2023. godine proslaviće stogodišnjicu organizovanog loptanja u ovom gradu.

 

GFK Dubočica iz Leskovca u aktuelnoj sezoni takmiči se u okviru Srpske lige Istok. Prvi deo šampionata okončali su sa skorom od deset pobeda, četiri remija i jednog poraza i sa 34 osvojena boda zauzimaju drugu poziciju na tabeli iza pirotskog Radničkog koji je prethodnu jesen okončao sa tri boda više na svom kontu.

Predstojećeg proleća leskovačke fudbalere očekuje velika borba za plasman u prvoligaški karavan što bio bio veliki uspeh kluba u godini kada se proslavlja veliki jubilej vek postojanja.

U drugom rangu nacionalnog takmičenja Dubočica se tokom svoje istorije nekoliko puta nalazila, a članovi ovog ranga takmičenja poslednji put su bili u sezoni 2020/21.

 

Ono što je u ovomo momentu najbitnije leskovačkim ljubiteljima fudbala, jeste činjinica da će u gradu na obalama reke Veternice uskoro nnići prava fudbalska lepotica koja će predstavljati jedan od najlepših sportskih objekata u ovom delu Evrope.

 

 

Radovi teku prema ranije utvršenom planu i za samo nekoliko meseci će se na novom leskovačkom stadionu zakotrljati i lopta, a tada će i ciljevi kluba biti daleko ostvariviji. Za početak svi u klubu, ali i u gradu Leskovcu nadaju se plasmanu u drugi stepen takmičenja, a krajnji cilj jeste plasman GFK Dubočice u elitu srpskog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading