NAPREDAK PREDSTAVIO PRVO POJAČANJE: Iskusni Stojaković spreman za proboj ka gornjem delu tabele!

Autor:

Sport

12.12.2022

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko u Napretku nije zadovoljan trenutnim stanjem na tabeli.

NAPREDAK PREDSTAVIO PRVO POJAČANJE: Iskusni Stojaković spreman za proboj ka gornjem delu tabele!

Foto: FK Napredak Čestereg

FK Napredak Čestereg

Klub iz Česterega je prošle sezone posle pet godina uspeo da se vrati u PFL Zrenjanin. Povratničku sezonu završio je na šestoj poziciji.

Republika

Ove polusezone Napredak je posle solidnog početka vezao pet poraza što ga je na zimsku pauzu ostavilo na deobi 12. pozicije na tabeli. Učinak 5-2-8 sigurno nije ono što je očekivala uprava kluba. Iz tog razloga krenulo se sa jačanjem igračkog kadra. Prvi novajlija promovisan je danas, Danko Stojaković (28) je zadužio opremu tima iz Česterega. 

Republika

Foto: FK Napredak Čestereg

Danko Stojaković

 

Danko je kao klinac prošao školu fudbala Gradnulica, sa 16 godina zaigrao je za seniorski pogon Krajine iz Krajišnika. Posle toga igrao je za Radnički iz Sutjeske, Omladinac Botoš, Radnički Jaša Tomić, Agropo Zvoncin u Slovačkoj i poslednje tri sezone opet u Krajini. 

Kontaktirali smo Stojakovića koji nam je prvo rekao nešto o svom već sada bivšem klubu:

- Krajina je od ispadanja iz Vojvođanske lige krenula dosta loše da funkcioniše, menjali su se predsednici, uprava, ali su rezultati bili loši. Prošle sezone smo u poslednjem kolu obezbedili opstanak, tada sam bio najbolji strelac lige. Mislio sam da će se neke stvari promeniti, ali nisu pa sam rešio da promenim sredinu. 

 

Bilo je tu raznih ponuda, ali je izabrao Napredak.

- Zdrava atmosfera i dobra priča, to me je najviše privuklo da dođem u Čestereg. Raduje me što ću opet deliti svlačionicu sa Bogićem i Stuparom, mogu slobodno da kažem da su oni pored trenera Gligića najviše uticali da se odlučim za ovaj transfer. Napredak je zaslužio bolji plasman, po igračima bi trebalo da se bore za ulazak za viši rang. Velika je bodovna razlika, ali nadam se da ćemo se dočepati barem mesta koje vodi u baraž, biće teško, ali uz dobar rad ništa nije nemoguće.

Napredak prolećni deo prvenstva otvara na gostovanju ekipi Radničkog 1911.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading