ĐUKIĆ PRIŽELJKUJE DRES ČUKARIČKOG: Krilni napadač Užičana igra za Slobodu, ali je mislima još uvek na Banovom brdu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

08.12.2022

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je najlepši period u dosadašnjoj karijeri ostavio za sobom i preko Timoka stigao u Slobodu, sportske godine u crno-belom dresu nije uspeo potpuno da zaboravi.

ĐUKIĆ PRIŽELJKUJE DRES ČUKARIČKOG: Krilni napadač Užičana igra za Slobodu, ali je mislima još uvek na Banovom brdu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Andrej Đukić

Bio je jedan od najboljih učenika Čukaričkog, standardni reprezentativac u svim mlađim selekcijama Srbije, seniorski barut osetio na Banovom brdu, ali to nije bilo dovoljno da potencijal potvrdi u crno-belom dresu.

 

- Sve je to fudbal – kratak je na početku svoje priče za portal Republika. rs, krilni napadač Užičana, Andrej Đukić (20).

Možete li ekspresno da se vratite u Čukarički?

- U ovom trenutku to nije realna opcija, ali ako me pitate Čukarički je uvek moj prvi izbor. To je moj matični klub, na Banovom Brdu sam se afirmisao, doživeo sam pregršt divnih sportskih momenata.

Šta posebno pamtite iz tog perioda?

- Iako je bilo davno, nisam zaboravio ni jedan detalj iz podmlatka crno-belih, ali ništa konkretno, iz ove perpektive ne bih mogao da izdvojim.

Pravi seniorski fudbal ste zaigrali u prvoligašu iz Zaječara.

- Tih šest meseci su za mene bili „odskočna daska“, pravi klub za napredak iako je Timok, na žalost, ispao u niži rang takmičenja.

Kako ste stigli u Slobodu?

- Zanimljivo je da sam u Užice došao letos, u sam smiraj pauze, bez priprema sam se priključio Slobodi.

Zašto ste čekali „minut do 12“?

- Bio sam na korak od dogovora sa Voždovcem. Međutim, nisam započeo saradnju sa „zmajevima“.

Kako Vam je u Slobodi?

- Dovoljno je samo da kažem: Užice voli fudbal, to sve objašnjava.

 

Sloboda jesanas nije ostvarila očekivani plasman.

- Ne tražimo alibi, izgovore, ali zaista je čudan splet okolnosti uticao na trenutni plasman.

Kojih okolnosti?

- Često smo bili u gornjem delu tabele, u korak sa vodećim timovima, međutim, dosta dobijenih mečeva smo „prokockali“, kao na primer duel sa Železničarom iz Pančeva kada smo vodili 2:0  a osvojili samo bod.

Majstori ste remija.

- Statistika pokazuje da smo završili najviše utakmica rezultatom 0:0.

Može li to da se popravi u nastavku sezone?

- Očekujem pre svega efikasniju igru Slobode. Znate, Liga je vrlo izjednačena, smo jedna pobeda vodi ka vrhu i poraz ka donjem domu tabele.

Može li fudbalsko proleće da bude i Vaše?

- Očekujem svojih pet minuta u drugom delu takmičarske godine i plej-of sa Slobodom – zaklučio je krilni napadač Slobode.

Andrej Đukić iz Užica priželjkuje svoj crno-beli dres Čukaričkog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading