JESENJI PRVAK: Iz Jedinstva poručuju: "Sve je to normalno"!

Autor:

Sport

07.12.2022

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od borbe za opstanak do titule jesenjeg šampiona lige, granica je tanka, tim iz Zavlake zna kako je to.

JESENJI PRVAK: Iz Jedinstva poručuju: "Sve je to normalno"!

Foto: FK Jedinstvo Zavlaka

Možda nema najbolji napad i odbranu u ligi, ali Jedinstvo ima 30 bodova na kraju jesenjeg dela Međuopštinske lige Jadar što je dovoljno za prvo mesto na tabeli.

Republika

Na domaćem terenu ekipa je bez premca, šest mečeva i isto toliko pobeda uz gol razliku 19:3. Na gostovanjima je situacija drugačija, u sedam utakmica imaju osvojenih devet bodova. Svi porazi Jedinstva ove polusezone su upravo van svog stadiona. 

O raznim temama pričali smo sa upravom tima iz Zavlake.

Prošla takmičarska godina i ova su totalno suprotne po stanju na tabeli.

- Tako je, usled ostalih rezultata prolećnog dela prošle sezone jedva smo sačuvali status u ligi. Ono što te ne ubije to te ojača. 

 

Ekipa je pojačana na svim poljima.

- Konsolidovali smo se na leto, iz kopačka "izuli" Mrgu i postavili kraj aut linije na klupu. Uz kostur tima koji smo sačuvali doveli smo par proverenih pojačanja. Nismo krili ambicije od početka o plasmanu u viši rang. 

Republika

Foto: FK Jedinstvo Zavlaka

Publika je uvek prisutna!

 

Početak sezone po principu toplo-hladno, serija od pet pobeda podigla tim na prvo mesto.

- Raspored nam je bio i više nego težak. Gostovali smo svim ekipama iz prvih pet na tabeli. Izgubili smo samo tri utakmice bez nerešenog rezultata. Na proleće se nadamo da ćemo niz pobeda na domaćem terenu nastaviti.

Koji su Vaši planovi u predstojećem periodu?

- Naravno da zadržimo prvo mesto na tabeli, kao i nastavak radova na infrastrukturi na stadionu. U pregovorima smo sa nekoliko igrača, ali ne planiramo da gomilamo fudbalere. Pokušaćemo da zadržimo trenutni igrački kadar i da ga ojačamo sa dva, eventualno tri nova imena. 

Republika

Foto: FK Jedinstvo Zavlaka

 

Ko se najviše istakao tokom jesenjeg dela sezone?

- Ne bih mogao nikog izdvojiti kao najboljeg igrača, ali bilo je njih nekoliko koji su ove jeseni igrali odlično u kontinuitetu. Pre svega tu je kapiten Stefan Nešić, Slaviša Đokić, Igor Stefanović i Pavlović. Tu ubrajam i Miroslava Vasiljevića koji je najbolji strelac tima, on je pred start ove sezone došao u naš sastav kao veliko pojačanje i to je i opravdao. 

Sledeće godine ovaj klub slavi 70. rođendan, a mi se nadamo da će taj jubilej proslaviti u Mačvanskoj okružnoj ligi

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading