PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK IMT Novi Beograd!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.12.2022

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izuzetno zanimljivo bilo je tokom prethodne jseni u okviru drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja, a čini se da je lovorike ipak poneo klub koji je na samom terenu najviše pokazao.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK IMT Novi Beograd!

Foto: Starsport

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Prve lige Srbije, jeste ekipa IMT-a sa Novog Beograda.

 
- Istorijat kluba:

IMT je osnovan 1953. godine kao radnički klub tadašnjeg jugoslovenskog privrednog giganta u proizvodnji traktora i poljoprivrednih mašina.

Dugi niz godina takmičili su se u nižim beogradskim ligama, a od sezone 2014/15 uspevaju da stignu do trećeg ranga takmičenja, Srpsku ligu Beograd. Nakon šest sezona provedenih u srpskoligaškom karavanu klub u sezoni 2019/20 uspeva da izbori plasman u Prvu ligu Srbije. Prethodne sezone kao četvrtoplasirani tim ovog ranga takmičenja učestvovao je u baražu za plasman u elitni rang, ali je u dvomeču ekipa Novog Pazara bila kvalitetnija.

- Sezona 2022/23:

U aktuelnoj sezoni klub je odlično startovao. U uvodnih šest mečeva "Traktoristi" su ostvarili pet trijumfa, a jedini neuspeh zabeležili su na pomočnom terenu podno južne tribine "Marakane" kada ih je veliki rival Grafičar savladao rezultatom 0:1.

Polovinom oktobra meseca IMT je ušao u rezultatsku krizu. Na tri uzastopna meča nisu uspeli da ostvare trijumf. Remizirali su na domaćem terenu u duelu sa pančevačkim Železničarom 0:0, isti rezultat su ostvarili na gostovanju na "Švajcariji", a zatim su doživeli iznenađujući poraz od ekipe RFK Novi Sad 1921.

Ipak, u samom finišu sezone IMT je vezao tri trijumfa od kojih je najvažniji bio u poslednjem kolu nad ljutim rivalom ekipom Grafičara. Taj susret na stadionu u Vojođanskoj ulici "Trakstoristi" su sa ubedljivih 3:0 rešili u svoju korist čime ne samo da su obezbedili vodeću startnu poziciju pred odlučujuće prolećne borbe, već su i stekli šest bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, već pomenuti Grafičar i pančevački Železničar.

 

 

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: IMT - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 4:1

2. kolo: Trayal (Kruševac) - IMT 2:3

3. kolo: IMT - Jedinstvo (Ub) 2:1

4. kolo: RFK Grafičar (Beograd) - IMT 1:0

5. kolo: IMT - GFK Sloboda (Užice) 1:0

6. kolo: Radnički (Novi Beograd) - IMT 0:2

7. kolo: IMT - Inđija Toyo Tires (Inđija) 0:0

8. kolo: Metalac (Gornji Milanovac) - IMT 1:2

9. kolo: IMT - Radnički (Sremska Mitrovica) 2:0

10. kolo: Mačva (Šabac) - IMT 0:0

11. kolo: IMT - Loznica (Loznica) 1:0

12. kolo: Rad (Beograd) - IMT 2:3

13. kolo: IMT - OFK Vršac (Vršac) 4:2

14. kolo: IMT - Železinčar (Pančevo) 0:0

15. kolo: Zlatibor (Čajetina) - IMT 0:0

16. kolo: RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - IMT 2:1

17. kolo: IMT - Trayal (Kruševac) 3:2

18. kolo: Jedinstvo (Ub) - IMT 0:1

19. kolo: IMT - RFK Grafičar (Beograd) 3:0

 

 

- Igrački kadar:

U jesenjem delu sezone Prve lige Srbije dres IMT-a nosila su 24 fudbalera. Golman Milorad Kojić, kao i Nikola Kodžić, Vladimir Radočaj i Dejan Vidić nastupili su na svim prvenstvenim susretima, dok su Miloš Luković, Veljko Kijevčanin i Nikola Savić po 18 puta poneli dres jesenjg šampiona.

Najbolji strelac ekipe je Miloš Luković koji je šest puta matirao protivničke golmane. Gol manje postigao je Dejn Vidić, dok se četiri puta u listu strelaca upisivao Nikola Glišić.

Najviše javnih opomena, sedam, zabeležio je Nikola Savić, a pored njega najnedisciplinovaniji su bili Veljko Kijevčanin (6), Dimitrios Džinović (5), Uroš Ćosić (4), Uroš Stamenić (4),...

Crvenih kartona nije bilo.

Foto: FK IMT

FK IMT Novi Beograd 2022/23

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

Borba za pohod ka elitnom rangu srpskog fudbala startuje 25. februara, a ekipa IMT-a u prvom prolećnom duelu gostovače u Užicu ekipi GFK Slobode.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading