SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Gornjovarošani specijalni gosti na jubileju komšija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.12.2022

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je jesenji deo sezone odavno okončan, fudbal u Srbiji se i dalje nije u potpunosti prepustio zimskom odmoru.

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Gornjovarošani specijalni gosti na jubileju komšija!

Foto: FK Busije

Fudbalski klub Busije osnovan je 29. novembra 2003. godine i u godini odigravanja Svetskog prvenstva u fudbalu proslavlja svoju 19. godinu postojanja.

 

Proslava klupskog jubileja zakazana je za subotu 3. decembra, a svečanost će uveličati ekipa Fudbalskog kluba Zemun koja će odigrati meč sa slavljenikom na stadionu FK Sinđelić u Ugrinovcima.

Ekipa Busija se u takmičenja pod okrivljem Fudbalskog saveza Beograda uključila u sezoni 2004/05, a istorijski, prvi prvenstveni uspeh ostvarili su u duelu sa ekipom Heroja u Jajincima.

Nakon godina tavorenja u najnižim ligama srpske prestonice, FK Busije je u prethodnoj sezoni ostvarilo istorijski uspeh. U uvodnih pet kola Međuopštinske lige Beograd - "grupa A", sa dve pobede i tri vezana poraza zauzimale tek osmu poziciju na tabeli, sa u tom momentu "nenadoknadivih" jedanaest bodova zaostatka za vodećom ekipom Novog Beograda. Nakon tog kola, ekipa je uspela da znatno podigne formu i impresivnim nizom od osam pobeda u osam kola (gol razlika 28:5) završi jesenji deo sezone i priđe na samo dva boda vodećoj ekipi. Smenjivali su se u uvodna četiri kola prolećnog dela Busije i Novi Beograd na prvom mestu, sve do 17. kola i derbi utakmice ove dve ekipe. Busije su na gostujućem terenu u 33. bloku podno "Geneks kule" savladale Novi Beograd rezultatom 3:2 i sa tri boda prednosti "zasele" na čelo tabele. Do kraja prolećnog dela takmičnja ekipa je zabeležila osam pobeda i jedan poraz, što je bilo i više nego dovoljno da se sezona završi sa pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu ekipu. Ovim istorijskim uspehom i osvajanjem Međuopštinske lige - "grupa A", FK Busije su po prvi put i svojoj devetnaestogodišnjoj istoriji izborile plasman u viši rang takmičenja.

Foto: FK Busije

FK Busije - letošnja proslava plasmana u viši rang

 

U aktuelnoj sezoni Busije nakon prvog dela šampionata zauzima šestu poziciju na tabeli Prve beogradske lige - "grupa A" sa 20 osvojenih bodova i već sada se može reći da do kraja šampionata neće morati da strepe za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Susret između Busija i Zemuna na programu je u subotu 3. decembra sa početkom od 13 časova na igralištu FK Sinđelić u Ugrinovcima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading