DAN KADA JE MARAKANA PLAKALA: Violinom ispisane najlepše stranice čačanskog fudbala! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.12.2022

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je uopšte i prisetiti se da li je bilo koji klub u Srbiji tokom poslednjih nekoliko decenija uspeo da učini ono što oni jesu.

DAN KADA JE MARAKANA PLAKALA: Violinom ispisane najlepše stranice čačanskog fudbala! (VIDEO)

Foto: Facebook.com/Czv Magazine

Tog 2. decembra 2015. godine ekipa čačanskog Borca i pored činjenice da je u tom momentu bila trećeplasirana ekipa na tabeli Super lige Srbije, stigla je u Beograd na odmeravanj snaga sa ekipom Crvene zvezde u okviru osmine finala nacionalnog kup takmičenja, kao apsolutni autsajder.

 

Očekivala se još jedna sigurna pobeda ekipe koju je u tom momentu predvodio trener Miodrag Božović, ali su i Čačani imali svou računicu.

Imali su crveno-beli nekoliko poluprilika u uvodnim trenucima susreta, a potop je započeo u 19. minutu. Navalni red Borca je izbegao ofsajd zamku, usledio je centaršut po zemlji i Darku Zoriću nije bilo teško da zatrese mrežu golmana Damira Kahrimana.

Očekivano, Crvena zvezda je nakon primljenog gola krenula svim silama ka golu Čačana, ali nikako nisu uspevali da pronađu put lopti ka mreži, dok je istovremeno golman Vladimir Bajić činio čuda na golu. On je bio i začetnik akcije nakon koje je Borac duplirao prednost u 36. minutu, a u listu strelaca se upisao Srđan Vujaklija. Gol koji je i definitivno upalio alarme na "Marakani".

A kada je Darko Zorić svojim drugim pogotkom u nadoknadi vremena i treći put zatresao mrežu Damira Kahrimana, bilo je jasno da je "vrag odneo šalu".

 

 

U nastavku susreta Crvena zvezda je uspela preko Luke Jovića da smanji zaostatak, ali su do kraja meča Darko Zorić i Milan Jevtović još po jednom tresli mrežu Crvene zvezde, čime je najtrofejniji srpski fudbalski kolektiv doživeo jedan od najubedljivijih poraza na travi stadiona "Rajko Mitić"u istoriji, a podatak da su Čačani pored pet postignutih pogodaka, mogli još barem toliko da daju, govori samo u prilog činjenici da ovaj susret ostaje upisan u istoriji srpskog fudbalskog velikana kao negativan primer.

Danas je situacija potpuno drugačija. Čačanska ekipa, sada pod imenom Borac 1926 takmiči se u Srpskoj ligi Zapad, a prvi deo sezone okončali su na drugoj poziciji sa 34 osvojena boda, tri manje u odnosu na lidera Smederevo 1924 i na proleće im predstoji borba za povratak u drugi stepen takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading