VASILJEVIĆ DOBANOVAČKI NEDELJKO KOSTIĆ: Prvi čovek mlađih selekcija Budućnosti još uvek igra fudbal i predvodi omladinsku školu!

Autor:

Sport

01.12.2022

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle brojnih klubova sa internacionalnim iskustvom u „džepu“, dok nadzire talentovane dečake u podmlatku Budućnosti, smiraj karijere provodi u Šimanovcima, u dresu Hajduka zbog sportskih prijatelja iz stručnog štaba i saigrača sa kojima je nekada delio dres Dobanovčana.

VASILJEVIĆ DOBANOVAČKI NEDELJKO KOSTIĆ: Prvi čovek mlađih selekcija Budućnosti još uvek igra fudbal i predvodi omladinsku školu!

Foto: Foto Starsport

U Dobanovcima je sve počelo, sportski region Surčina mu je pomogao da stigne u Bežaniju odakle je počeo blistavu superligašku i internacionalnu karijeru. Posle putešestvija u Kini i Kazahstanu, sportskog putovanja kroz mnogobrojne superligaške klubove vratio se 2016. u svoje Dobanovce.

 

- Te godine se Budućnost plasirala u Prvu ligu Srbije, želeo sam da pomognem matičnom timu, ali me je povreda tetive omela u tome – priseća se za portal Republika.rs, Aleksandar Vasiljević.

Vi ste srpski magelan?

- Igrao sam za puno naših klubova. Svaki angažman nosi mnogo anegdota i svaki je za sebe najlepši, ne bih ništa specijalno da apostrofiram.

Bežanija se ipak izdvaja kao poseban tim.

- Odatle sam trasirao fudbalski put da napravim korak više u karijeri.

Igrali ste u Austriji, Kini, Kazahstanu.

- Lepa vremena iako sam bio van Srbije.

Uvek ste se vraćali u Dobanovce.

- Budućnost je moj klub, kada to kažem, to nije floskula, zaista je tako.

 

Zato ste preuzeli podmladak Dobanovčana.

- Od trenutka kada sam zbog povrede prestao na ozbiljnom nivou da igram fudbal započeo sam trenerski posao. Gde nego u mojoj Budućnosti.

Trenirali ste prvo omladinsku selekciju.

- Ta generacija mi je bila „vatreno krštenje“.

Uprava Budućnosti je u Vama brzo prepoznala trenera za rad sa mlađim kategorijama.

- Preuzeo sam vrlo zahtevnu funkciju koordinatora omladinske škole, ali sam verovao da sa najbližim saradnicima, sa sedam trenera, mogu da rehabilitujem podmaldak Dobanovčana.

Da li ste uspeli u tome?

- Omladinska škola sada broji 160 darovitih dečaka.

Talenata u Dobanovcima, dakle, ima.

- Ne bih nikog da izdvajam po imenu i prezimenu, mogu da kažem da se po potencijalu ističe generacija dečaka rođenih 2009. godine koji su i ove takmičarske godine, jesenji prvaci.

Foto: Privatna arhiva/Aleksandar Vasiljević

Mlađe kategorije FK Budućnost Dobanovci

 

Završna igračka „stanica“ – Šimanovci.

- U Hajduku imam dosta sportskih prijatelja, kako u stručnom štabu tako i u igračkom kadru gde dres delim sqa nekadašnjim saigračima iz Budućnosti: Petrovičem, Savićem, Lučićem, Stojčevićem, Galiotom...

Kako sve stižete?

- Fudbal je ipak moj prvi životni izbor – objasnio je koordinator podmaltka Dobanovčana.

Aleksandar Vasiljević, koordinator u kopačkama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading