NE KRIJU ZADOVOLJSTVO: Nakon jedne od uspešnijih sezona u istoriji kluba, ambicije su sasvim jasne! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

01.12.2022

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proleće će ekipi iz Čelareva doneti veliku borbu za plasman u viši rang sa timovima iz Stapara i Ruskog Krstura.

NE KRIJU ZADOVOLJSTVO: Nakon jedne od uspešnijih sezona u istoriji kluba, ambicije su sasvim jasne! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Predsednik FK ČSK Pivara iz Čelareva, Jovan Grubiša je prošle zime preuzeo klub i kome će mandat uskoro biti punu godinu, izneo je svoje utiske nakon preuzimanja palice pa sve do danas, prvo pitanje predsedniku je bilo kako je zadovoljan celokupnim stanjem kluba:

 

- Zadovoljan sam dosadasnjim radom i atmosferom u klubu, bilo je uspona i padova sve u svemu jedna uspešna godina za nama iako na papiru ne izgleda baš tako, ali mislim da je ovo i jedna od uspešnijih godina i u istoriji kluba, klub je u 2022 godini uzeo ukupno 61 bod imao 19 pobeda, sedam izgubljenih i četiri nerešena susreta. Što je impozantan rezultat.

Kako ste vi videli stanje u prethodnih godinu dana i kakvo ste stanje zatekli kad ste preuzeli klub?

- U prolećnom delu smo pokušali da ostanemo u četvrtom rangu takmičenja iako je to bila već na polusezoni gotova priča pre svega zapečaćena teškim finansijskim stanjem u prethodnom periodu sa kojim se moj prethodnik Predrag Jovanić lavovski borio i na kraju krajeva uspeo da sačuva klub od gašenja, ipak nismo se predavali do poslednjeg kola, ali nismo uspeli u toj nameri, više zbog spoljašnjih faktora nego zbog nas samih jer mi smo se izvukli iz zone ispadanja međutim savez je doneo odluku o prodaji dva mesta iznad crte i tu smo trku nažalost izgubili…

Pošto ste prethodnu sezonu završili neuspešno, ova polusezona protekla je veoma dobro osvrnuvši se posebno na rezultate kluba, da li ste vi zadovoljni ispunjenim ciljevima?

- Ovu sezonu u PFL Sombor smo počeli sa velikim ambicijama, cilj je povratak u četvrti rang takmičenja, mislim da je taj plan i ispunjen u prvom delu sezone, na dobrom smo putu, imamo odličan stručni štab, odličan igrački kadar ali mislim da će o tome presuditi finansiranje i budžet kluba i da će od toga u mnogome i zavisiti naše ambicije do kraja sezone.

Da li će biti određenih promena u sportskom delu, tj. promena u igračkom kadru i kakvi su dalji koraci i ciljevi kluba?

- Promena u klubu će biti definitivno, ali i te promene će zavisiti isključivo od finansiskog stanja i budžeta za 2023. godinu koji nažalost još nije donet. Ciljevi su nepromenjeni za sad, ali svakako će Upravni odbor imati sastanak i doneće konačnu odluku o svim bitnim pitanjima kako o nastavku takmičenja tako i koji su najbolji interesi kluba. Jer interesi kluba su na prvom mestu, lični interesi pojedinaca su prošlost i neće se ponoviti dok traje mandat ovog upravnog odbora.

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Vlado Karakaš - trener FK ČSK Pivara

 

Šef stručnog štaba FK ČSK Pivara, Vlado Karakaš takođe je godinu dana u klubu, ali je i pre toga nosio breme trenera i asistenta u baš svom rodnom Čelarevu i klubu koji ga je otisnuo u Superligaške vode gde je vodio klubove poput Vojvodine i Napretka, upitan kakvi su planovi kluba i kako je video ovu polusezonu koja je za nama?

- Što se tiče daljeg toka takmičenja, planovi i ambicije kluba će biti zasnovane na osnovu finansijske konstrukcije koja treba da bude precizirana do kraja godine od strane sponzorstva sa kompanijom „Calsberg“ i drugih potencijalnih sponzora koji žele da pomognu klubu. Sam budžet će odrediti kakav će biti dalji tok i plan takmičenja u celoj sledećoj godini.

Da li će doći do određenih promena što se tiče igračkog kadra?

- Što se mene tiče kao trenera za ostvarivanje nekog većeg plasmana, vijanja prvog mesta, tj. konkurentnosti ili vijanja baražnog mesta i ulaska u veći rang takmičenja, sigurno da su nam potrebna dva do tri kvalitetna pojačanja koja će pomoći ovoj mladoj ekipi da se brže razvije, da ima više sigurnosti i samopouzdanja, da ih rasterete pritiska i obaveze, a samim tim i egal utakmice koje smo imali u svojim rukama, ali i neiskorišćene prilike koje su morale da se reše i gde bi sigurno sve ove utakmice do sada bile dominantno dobijane i gde bi imali mnogo bolji bodovni saldo. Upravo ta pojačanja bi trebalo da budu ti koji bi preuzeli pritisak i igru na sebe i bili pravi na terenu i odveli nas do krajnjega cilja.

Kako ste vi zadovoljni igrama svojih izabranika u prvom delu prvenstva?

- Kad se uzme u obzir da smo kao klub raspolagali sa jako malom finansijskom konstrukcijom za ovu polusezonu, gde smo se opredelili na što veći broj mladih igrača i ušli u ovo takmičenje da bi pokušali da razvijemo što mlađu grupu potencijalnih igrača koji su prevashodno iz našeg mesta i da kroz dobar rad i adekvatan broj utakmica razvijemo i podignemo sposobnost svih igrača koje smo imali na raspolaganju i pokušamo da izborimo što bolji plasman u čemu smo sigurno i bodovno uspeli da to uradimo, bilo je sigurno i padova i uspona tokom ove polusezone ali možemo biti zadovoljni i sa pristupom i sa odnosom i ponašanjem svih momaka koji su bili na raspolaganju za sve ove utakmice.

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Jovan Šoven - kapiten FK ČSK Pivara

 

Kapiten FK ČSK Pivara, dvadesetpetogodišnji Čelarevčanin Jovan Šoven je odigrao onako kako se i očekivalo i bio stub odbrane koja je samo 10 puta kapitulirala i druga je najbolja odbrana lige, pitali smo kako je on video svoj učinak i kako je video učinak kluba u ovoj polusezoni?

- Veoma sam zadovoljan radom i atmosferom u klubu, učinak je mogao da bude za nijansu bolji jer smatram da smo olako ispustili bodove na domaćem terenu protiv FK Soko i FK Lipar gde smo uzeli samo jedan bod. I dalje smo u trci za vrh tabele tako da ipak moramo biti zadovoljni stanjem na tabeli. Ono sto nam nedostaje za takve utakmice gde moramo da slomimo protivnika golom je iskustvo, veoma smo mlada ekipa što jos više daje na značaju dosadašnjem učinku. Što se tiče moje igre zadovoljan sam ali uvek moze i treba bolje.

 

Fudbalski klub ČSK Pivara iz Čelareva prvi deo sezone u PFL Sombor okončala je na četvrtoj poziciji. U 15 odigranih mečeva ostvarili su skor deset pobeda, dva remija i tri poraza i sa 32 osvojena boda, pet koraka zaostaju za vodećim ekipama Hajduka iz Stapara i Rusina iz Ruskog Krstura.

U prvom prolećnom kolu fudbaleri ČSK Pivare gostovaće u Obrovcu ekipi Borac 46.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading