NOVI POČETAK: Uz promenu klupskog grba, radi se na poboljšanju uslova - ciljevi su ponovo najviši! (FOTO, VIDEO)

Autor: vladimir Vorih

Sport

25.11.2022

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na novom početku...

NOVI POČETAK: Uz promenu klupskog grba, radi se na poboljšanju uslova - ciljevi su ponovo najviši! (FOTO, VIDEO)

Foto: FK Železnik 1930

U sezoni 2004/05 u okviru nacionalnog kup takmičenja redom su padali niški Radnički (1:0), Zeta (1:0), Čukarički (1:1-3:2) i Rad (3:0), a zatim je na red došla i direktna borba za trofej.

 

Tog 24. maja 2005. godine na stadionu u Humskoj ulici pred oko 7.000 navijača ekipa Železnika stigla je do svog prvog trofeja u klupskoj istoriji savladavši favorizovanu Crvenu zvezdu rezultatom 1:0, a pobedonosni pogodak za "Lavove" postigao je Dejan Rađenović u prvom minutu nadoknade vremena.

Nakon veliko uspeha usledili su i problemi, a klub je fuzijom sa Voždovcem prestao da postoji.

Danas pod imenom Fudbalski klub Železnik 1930 takmiči se u Međuopštinskoj ligi Beograd - "grupa A", ali su se ove zime rukovodeće klupske strukture odlučile na značajne promene sa ciljem da se klub iz Avalske ulice što pre vrati na srpsku fudbalsku mapu.

Prvi čovek kluba Đorđe Bulić pokrenuo je akciju modernizacije svih klupskih struktura, a prva koja je učinjena jeste promena vizuelnog izgleda klupskog grba koji je modernizovan i koji će ubuduće svakako biti daleko poznat kod svih ljubitelja fudbala.

Foto: FK Železnik 1930

Novi grb FK Železnik 1930

 

Istovremeno, i po prvi put u klupskoj istoriji na stadionu "Jusa Bulić" su zasijli reflektori i nema dileme da svi u ekipi Železnika 1930 žele da klub vrate na pozicije na kojima se on nalazio početkom XXI veka kada je pored već pomenutog trofeja u tadašnjem Kupu Srbije i Crne Gore, u sezoni 2003/04 zauzeo treću poziciju na tabeli elitnog ranga iza Crvene zvezde i Partizana, a zatim je bio i predstavnik naše zemlje u Kupu UEFA gde je u drugoj kvalifikacionoj rundi eliminisan od slavne rumunske Steaue rezultatima 2:4 u Beogradu i trijumfom 2:1 u Bukureštu.

 

 

Kao što je već rečeno, u aktuelnoj sezoni Železnik 1930 takmiči se u Međuopštinskoj ligi Beograd - "grupa A" gde nakon prvog dela šampionata sa 23 osvojena boda zauzimaju treću poziciju iza ekipa Bežanije i Velike Moštanice koje imaju sedam bodova više na svom kontu. Jasno je da se svi u Železniku nadaju da klub već narednog proleća može da se uključi u borbu za plasman u viši rang takmičenja - Prvu beogradsku ligu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading