VERUJEM U REPREZENTACIJU: Hrabrom i čvrstom igrom, uz malo sportske sreće, sve je moguće - nekadašnji trener Zvezde zna kako treba sa Brazilcima!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.11.2022

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U iščekivanju početka prvog susreta srpskog nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Kataru.

VERUJEM U REPREZENTACIJU: Hrabrom i čvrstom igrom, uz malo sportske sreće, sve je moguće - nekadašnji trener Zvezde zna kako treba sa Brazilcima!

Foto: Starsport

Tokom igračke karijere nosio je dres Crvene zvezde, niškog Radničkog, Jedinstva sa Uba, dok je internacionalnu karijeru gradio u Rusiji, Ukrajini, Austriji i Uzbekistanu. Zabeležio je i tri nastupa u dresu mlade reprezentacije tadašnje nacionalne selekcije Srbije i Crne Gore, a po okončanju profesionalne igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu.

 

Sa mnogo uspeha je vodio mlađe kategorije aktuelnog srpskog šampiona, da bi sa seniorskim sastavima surduličkog Radnika i novosadske Vojvodine ostvario zapažene rezultate.

U iščekivanju novog profesionalnog angažmana, Slavoljub Đorđević prati dešavanja na Svetskom prvenstvu u Kataru, a pauzu između dva susreta svetske smotre fudbala iskoristili smo da čujemo kakva su očekivanja jednog od talentovanijih stručnjaka u našoj zemlji kada je predstojeći duel sa Brazilom u pitanju:

- Večeras očekujem hrabru Srbiju. Nema razloga da tako i ne bude. Imamo tim koji u svakom momentu zna šta hoće i šta radi na terenu. Imamo selektora koji je fudbalerima ulio veliku dozu samopouzdanja i zaista nema razloga da momci večerašnji meč ne odigraju hrabro i ostvare ono o čemu svi maštamo - istakao je u razgovoru za portal Republika.rs Slavoljub Đorđević i nastavio:

- Da se razumemo, Brazil je veliki favorit i to ne samo u duelu sa nama, već i na celokupnom turniru. Mada mora se uvek imati u vidu šta se dogodilo Argentincima i Nemcima koji su takođe bili apsolutni favoriti u prvim mečevima. Hrabrom i čvrstom igrom, uz malo sportske sreće i svašta se može dogoditi.

Republika

Foto: Starsport

Slavoljub Đorđević dok je vodio Zvezdin podmladak

 

Zanimljivo je bilo čuti od i kakvo je mišljenje Slavoljuba Đorđevića kakav Brazil večeras možemo očekivati:

- Da ponovim, Brazil jeste favorit u duelu sa nama i ne samo to, Brazil jeste jedan od glavnih pretendenata za osvajanje titule, ali,... Ukoliko "Karioke" imaj usvoj dan mogu nam napraviti velikih problema i predstojećem susretu, ali to je ekipa koja, kada ih krene, može svakoj svetskoj selekciji da predstavlja nepremostivu prepreku. Međutim, fudbal je takva igra da favorit ne pobeđuje uvek. Ja verujem u naše reprezentativce i očekujem pozitivan ishod na kraju meča.

Neizostavna tema bila je i dokle puleni selektora Dragana Stojkovića mogu na svetskoj fudbalskoj smotri:

- Srbija ima tim, ima selektora koji zna šta radi i koji je u reprezentaciju uneo atmosferu da momci veruju u sebe i da uvek pruže sve ono što mogu. Mislim da je konačno došao trenutak da Srbija ostvari uspeh na velikom takmičenju. Za mene je uspeh svakako da prođemo grupnu fazu, a posle... Posle je sve moguće. U nokaut fazi pored znanja i sreće, nekada znaju da odluče i neki drugi faktori. Grupa u kojoj se Srbija nalazi je izuzetno nezgodna, ali verujem u naš nacionalni tim, a ukoliko izađemo iz grupe kasnije nam se mnogo toga otvara i sve je moguće.

Foto: Starsport

Na klupi surduličkog superligaša

 

Za kraj nismo mogli,a da izbegnemo temu klupskog fudbala. Slavoljub Đoršević je tokom dosadašnje trenerske karijere pored mlađih kategorija Crvene zvezde, predvosio Radnik iz Surdulice i novosadsku Vojvodinu, pa je bilo zanimljivo čuti kakvi su njegovi budući planovi:

- Tokom dosadašnje trenerske karijere vukao sam uvek prave poteze. Od momenta kada sam napustio Vojvodinu, naredni period sam iskoristio da se još više usavršim. Možda ću biti neskroman, ali moram istaći da sam imao veliki broj ponuda, ali one nisu bile zadovoljavajuće. Očekujem da se neke kockice kada je inostranstvo u pitanju možda već tokom ove pauze poslože. U svakom slučaju prava ponuda će doći.

Crvena zvezda?

- Naravno. Ja sam Zvezdino dete i svakako bih voleo da jednog dana sednem i na klupu kluba sa "Marakane" - zaključio je Slavoljub Đorđević uz još jednu poruku da se nada da ćemo večeras svi zajedno slaviti prvi u nizu uspeha srpskog nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Kataru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading