ZA UŽIČKE FUDBALERKE TEK ĆE SE ČUTI: Plan je prodor u sam vrh srpskog ženskog fudbala! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

22.11.2022

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispisana je istorija ženskog fudbala u Užicu.

ZA UŽIČKE FUDBALERKE TEK ĆE SE ČUTI: Plan je prodor u sam vrh srpskog ženskog fudbala! (FOTO GALERIJA)

Foto: ŽFK Jedinstvo Putevi Užice

Igračice ŽFK Jedinstvo Putevi iz Užica završile su još jednu polusezonu. Rezultatski su podbacile, ali su kao po navici pomerile granice užičkog fudbala.

 

Prvi put se desilo da jedan ženski fudbalski klub iz Užica ima dve takmičarske selekcije; seniorsku i pionirsku.

I dok su seniorke krenule u drugu sezonu veoma zahtevnog takmičenja Druge ženske lige "Zapad", pionirke su se pridružile muškoj okružnoj ligi za pionire. Time su pionirke prvi put donele ženski fudbal u većini mesta zlatiborskog okruga. 

Klub je nastavio sa politikom učenja mladih devojaka fudbalu, te korišćenjem igrača isključivo iz zlatiborskog okruga. Na čelu je i dalje mladi dvadesetdvogodišnji trener Aleksandar Jovanović. I ako generalno neiskustvo preovladava timom, to nije sprečilo da ovaj već sada ugledni ženski klub "izbaci" čak dve igračice u Selekciju Zapadne Srbije

 

Iz užičkog Jedinstva su nam poručili da uprkos manjku podrške svih iz lokalne samouprave neće dozvoliti da klub stane sa rastom, te da će u bliskoj budućnosti pokrenuti mnoštvo novih projekata koji će dokazati da je ŽFK Jedinstvo Putevi Užice strukturno jedan od najsposobnijih ženskih klubova u Zapadnoj Srbiji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading